Новини

ФЕСТИВАЛЪТ НА СОЛТА ОТНОВО ЩЕ Е В ПЕТЪК ВЕЧЕР

18.07.2018 г.
За шеста поредна година на брега на Атанасовско езеро в Бургас ще се случи един необикновен и незабравим фестивал - Фестивалът на солта, който събира граждани и гости на града, за да разкаже Приказката за езерото, птиците, солта и хората ….
 
повече»

Академични, ловни и природозащитни организации се обединиха срещу промените в Закона за лова и опазване на дивеча

12.07.2018 г.
Представители на Лесотехническия университет, Професионалната ловна асоциация в България (ПЛАБ) и Българска фондация Биоразнообразие изпратиха писмо до президента на Р България Румен Радев с искане да наложи вето върху гласуваните промени в Закона за лова и опазване на дивеча, разрешаващи групов лов на дива свиня от месец юли и в сряда.
 
повече»

Пъстър Карнавал на биоразнообразието в Ботевград

06.07.2018 г.
На 5 юли в зеления парк на Ботевград се проведе пъстър Карнавал на биоразнообразието с участието на повече от 100 деца от 5 детски градици в града. Карнавалът се организира от БФБ по покана на Община Ботевград.
повече»

Чуден цветен и слънчев празник в Ботаническата градина

03.07.2018 г.
Най-накрая точно на Празника на дивите цветя в София дъждът спря и привлече родители и деца да се насладят на хубавото време и да се забавляват с ателиетата, подготвени от БФБ и ЕО Родопи в двора на Ботаническата градина на БАН.
повече»

Празник на дивите цветя в София

28.06.2018 г.
Този уикенд ви каним на пъстър и весел Празник на дивите цветя в Ботаническата градина на БАН! Ще разкажем за дивите цветя и билки, ще се забавляваме и ще научим много за природата!
Празникът е част от Фестивала на дивите цветя, който Екоорганизация Родопи организира. В София партньори на инициативата са Българска Фондация Биоразнообразие и Детска природна академия "Узана", както и домакините от Ботаническата градина към БАН.

 
повече»

БФБ спечели награда в конкурса #ВМузеяСме

14.06.2018 г.
Спечелихме наградата ВМУЗЕЯСМЕ на фондация Америка за България! Нашето пространство за Атанасовско езеро, наречено "симБиотично" беше наградено с голямата награда в категория Партньорство, заедно с нашите партньори от "Черноморски солници" АД.
повече»

Конкурс за Изпълнителен директор на Фондация „Узана” - Габрово

22.05.2018 г.
Община Габрово и Българска фондация Биоразнообразие обявяват Конкурс за избор на Изпълнителен директор на Фондация „Узана” - Габрово,  в процес на учредяване. Моля разпространете до всеки, за когото обявата би представлявала интерес.
 
 

 
повече»

На световния ден на биоразнообразието - 22 май, БФБ дава старт на Годишните награди за биоразнообразие‘ 2018

22.05.2018 г.
На 22 май – Световният ден на биоразнообразието, БФБ дава началото на кампанията за номиниране на най-ярките постижения за опазване на природата у нас. Наградите са положителни, защото с негативните случаи цялото ни общество се сблъсква ежедневно. „Тази година даваме старта на кампанията за събиране на номинации в много тъжен за всички нас момент. Последните няколко години председател на журито, което определя победителите в отделните категории бе Боян Петров, който превръщаше срещите на журито в увлекателни дискусии ..."
повече»

Десетки „диви и щастливи“ животни“ ще участват в габровския карнавал тази година

14.05.2018 г.
На сцената на международния карнавал в Габрово на 19 май 2018 г. ще дефилират десетки „диви и щастливи“ животни“, които ще демонстрират защо е важно да опазваме нашата природа. Около 40 деца от две предучилищни групи ще се включат в конкурса на събитието, което тази година е под надслов „Габрово – мой малък Брюксел“. Децата ще изработят сами своя карнавален облик, като целта е да провокират по-активно гражданско отношение към природата в нашия град, за да бъде той по европейски чист и приветлив.
повече»

Специален танц, посветен на Атанасовско езеро, ще закрие церемонията за Натура 2000 наградите в Брюксел

14.05.2018 г.
Екипът на проект „Солта на живота“ получи поканата „да вдъхнови“ гостите в официалната церемония по връчване на Европейските награди Натура 2000 на 17 май 2018 в зала „Берлемон“. Разнообразните артисти  от различни сфери на изкуството и на различна възраст, включени в раздела Вдъхновени от езерото в страница на проекта са впечатлили организаторите. Така на престижната церемония в четвъртък вечер, където Европейската комисия кани всички 25 финалисти, а Комисарят по околна среда Кармену Вела, заедно с членовете на журито ще обявят победителите, на сцената ще излязат танцьорите от танцова компания ДЮН, който ще представят своя танц „Езерото“.
повече»