Новини

Празникът на кестеновите гори и Беласица отново ще ни зарадва с пъстри преживявания, вкусни гозби и много забавления

14.08.2017 г.
Заповядайте в село Коларово, където от 13 до 15 октомври 2017 г. ще се проведе 6-то издание на Фестивал на кестена. Тази година програмата за събитието за първи път е тридневна и предлага голямо разнообразие от пъстри преживявания, вкусни гозби  и много забавления.
повече»

Биосферните паркове през очите на младежта - You (th) can DO it!

10.08.2017 г.
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) подготвя младежи за посланици на съвременните биосферни  паркове “Узунбуджак” (община Малко Търново), “Червената стена” (община Асеновград), “Централен Балкан” (община Троян), “Сребърна” (община Силистра), като част от проект “You(th) can DO IT! Биосферните паркове през очите на младежта” финансирани от Мтел еко грант - „Природа с бъдеще“.
повече»

Младежки лагер "За Балкана" около ПриРодна Академия "Узана" от 6 до 10 август

04.08.2017 г.
Българска фондация биоразнообразие организира младежки лагер за любителите на природата, знанията и ученето чрез игра и забавление. Лагерът ще се проведе между 6 и 10 август и е предназначен за младежи до 35 годишна възраст, с интерес към пермакултурния дизайн, към традициите, към това как предците ни са обработвали земята, как се строи с естествени материали и други теми, свързани с природата.
повече»

БФБ бебето на 2017 се казва София

14.07.2017 г.
БФБ бебето на 2017 се казва София
Вече е време да се похвалим с най-новото БФБ бебе - малката София, която се роди на 31 май 2017 с перфектни за малка дама мерки (3350 гр. и 49 см). Дъщерята на нашата Мартина и баща й Калин беше официално представена на екипа ни, но и пред широката общественост по време на Натура Феста в парка Заимов на 5 юли следобяд. На цялото семейство желаем щастие и здраве, а на малката София много пътешествия у нас и по света със своите приключенски настроени родители.

Последни дни за включване във фотоконкурса за Зеления пояс

12.07.2017 г.
На 15 юли приключва фотоконкурсът "Балкански Зелен пояс" 2017, който е част от общ проект между БФБ, Зелени Балкани и Евронатур (Германия) за популяризиране на Европейския Зелен пояс.
Конкурсът е отворен за всички, които са посетили българската част от Балканският зелен пояс. Снимките трябва да са направени по протежение на Балканския зелен пояс. През 2017 фотоконкурсът има следната тема: „Магията на Балканският зелен пояс“. Провежда се в три различни категории: Деца (под 18 г.), Любители и Професионалисти.
 
повече»

МИСИЯ: ЧИСТА ХРАНА, ЧЕСТЕН ПОМИНЪК

30.06.2017 г.
Финално събитие на българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“
под патронажа на Посланика на Швейцария.
 
Храната е важна тема, която ни вълнува в едно с природата и поминъка на хората, защото начинът по който използваме природните ресурси, за да произведем храната си понякога може да е разрушителен. Храната, която ни интересува е произведена в малка ферма и търси своя по-кратък път към хората, които я ценят. Произведена е по устойчив начин, опазващ природата, но какво означава да печелиш от природата и възражда ли се предприемачеството с кауза? Това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани на Международния форум „Мисия: чиста храна, честен поминък“ на 5 юли 2017 г. (сряда) в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
повече»

NATURA FEST в парк Заимов

30.06.2017 г.
На 5 юли 2017 (сряда) в 16.00 часа в парка „Заимов“ започва НАТУРА ФЕСТ – пъстро фермерско изложение с арт работилници, филми, изложби и музика в лятната нощ.

Очакват ви вкусно изложение на фермерски продукти, произведени в Натура 2000 зони: овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал, кефир, кисело мляко, сладка от диворастящи плодове,  мед, кокоши и пъдпъдъчи яйца, пресни билки, подправки, чай. Ще можете да поговорите с фермерите-производители, до опитате и да купите. Може да се състезавате в дегустацията за разпознаване на различни видове сирена и кисело мляко.
повече»

За Балкана след "За Балкана и хората" – последна лекция

16.06.2017 г.
Дойде и краят на тази академична година – година изпълнена с интересни разкази за наука, биоразнообразие, природа и приключения. Каним ви да се присъедините към нас за нашата последна среща, в която ще ви разкажем, за това което успяхме да направим чрез един дългогодишен проект, чрез когото и нашия курс, лагерите и подпомагането на студенти стана възможно.
повече»

За птици в Колумбия

06.06.2017 г.
Ако искате да разберете повече за Колумбия погледната през очите на четирима природозащитници, учени и заклети орнитолози, да научите повече за птиците, живота, джунглата и предизвикателствата в опазването на природата в това чудно кътче от света – заповядайте на 07. 06. (сряда), ), от 18:30 ч. в зала 163, в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски".
повече»

На 1 юни стартира най-новият проект на БФБ “You(th) can DO IT! Биосферните паркове през очите на младежта”

31.05.2017 г.
Проектът на БФБ е един от одобрените за финансиране от Мтел еко грант 2017. Телекомът финансира четири проекта за опазване на биоразнообразието с близо 25 000 лева като всеки ще получи до 7 хил. лева за своята идея. Грантът е част от програмата за социална отговорност на компанията „Природа с бъдеще“ и се осъществява за девета поредна година в партньорство с Фондация BCause.
повече»