Новини

Осогово - тайните на непознатата велодестинация

29.09.2017 г.
Осогово – прекрасната планина, която се намира само на час и половина път с кола от София и е споделена между България и Македония. Познавате ли я? Посещавали ли сте я? А с колело? На 10 октомври в "Клуб на пътешественика" разкриваме тайните й и като велодестинация. Ще ви разкажем подробно за новите веломаршрути , които разработихме, за чудните видове, които може да срещнете по време на разходката си и какво означава, че Осогово е част от Европейския Зелен пояс
повече»

Удължаваме срока за записване за нашия младежки лагер "За гората" - х. Осогово

27.09.2017 г.
Удължаваме срока за записване за нашия младежки лагер
Приятели, удължаваме срока за записване за нашия лагер до края на седмицата - петък 29-ти септември! Не пропускайте да се запишете за вълнуващото приключение! Ако искате да прекарате три вълнуващи дни, в които да научите повече за гората в различни нейни аспекти, да намерите съмишленици, да търсите отговори и да задавате въпроси, да се учите и да бъдете предизвикани, можете да попълните формуляра за участие: https://goo.gl/forms/FxTYBE9US8dR4lDt1

Вижте повече за програмата ни на: http://bbf.biodiversity.bg/bg/Mladezhki-lager-Za-gorata-hizha-Osogovo.p1919

Мрежа за обмяна на опит в природозащитата в Балканския регион

25.09.2017 г.
На 15 септември 2017 официално стартира нова международна екологична мрежа - BalkanNatureNet. Целта на мрежата е да обедини усилията на експертите в областта на опазването на околната среда и образованието за устойчиво развитие в Балканския регион и съседните страни. Мрежата ще функционира чрез интернет платформа за споделяне и обмен на опит и ще подкрепя проекти за съвместни действия за разрешаване на общи екологични проблеми в региона.
повече»

Вело поход, посветен на Деня на Зеления пояс ще прекоси Странджа от край да край

22.09.2017 г.
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ), един от координаторите на Зеления пояс у нас и „Зелена Странджа“ Бургас организират вело събитие "Странджа – открай до край. С колело по Зеления пояс“.
От 22 до 24 септември 2017 г. велосипедисти от Бургас, Варна и София се включват във вело-приключението, за да се запознаят на живо с територии в Зеления пояс в българската част на Странджа планина.
 
повече»

Младежки лагер "За гората" - хижа Осогово

22.09.2017 г.
За всички студенти и ученици, които имат интерес към горите и тяхното опазване и управление, искат да научат повече за биоразнообразието, Натура 2000 и да посетят една прекрасна и една не толкова позната планина - Осогово, ви каним да участвате в Младежки лагер "Осогово", от 6 до 8 октомври 2017 г.!
повече»

ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА БИОРАЗНООБРАЗИЕ‘ 2017 СЪБРАХА АКТИВИСТИ, БИЗНЕСИ, ПОЛИТИЦИ И МЕДИИ, КОИТО ПАЗЯТ ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

20.09.2017 г.
Запазването на българската природа и законността са обединяващите теми за всички номинирани в Годишните награди за биоразнообразие 2017. Това доказа и вчерашната празнична церемония в Борисовата градина, организирано от Българска фондация Биоразнообразие (БФБ).

Повече информация за победителите на: http://bbf.biodiversity.bg/bg/Pobediteli-2017.c274
повече»

Годишните награди за биоразнообразие 2017 събират най-заслужилите под патронажа на Швейцарския посланик

18.09.2017 г.
Дойде време да отличим най-успешните кампании в защита на природата, най-отдадените активисти, бизнесът, медиите и политиците, които през годината подпомогнаха опазването на биоразнообразието със своите дейности. Това ще се случи в Борисовата градина в София на 19 септември 2017 по време на церемонията за Годишните награди за биоразнообразие‘ 2017, която тази година е под патронажа на посланика на Конфедерация Швейцария - Н.Пр. Денис Кнобел.
повече»

Странджа открай до край - с колело по Зеления пояс

05.09.2017 г.
За втора поредна година БФБ организира честването на Деня на Зеления пояс - 24 септември с велопоход в района на Зеления пояс. През 2017 всички желаещи велосипедисти ще могат да преминат през Странджа планина и макар, че няма да карат буквално по границата, ще минат през запазените райони, които преди 25 години са били част от Желязната завеса, разделяла социалистическия от останалия свят.
 
повече»

Празникът на кестеновите гори и Беласица отново ще ни зарадва с пъстри преживявания, вкусни гозби и много забавления

14.08.2017 г.
Заповядайте в село Коларово, където от 13 до 15 октомври 2017 г. ще се проведе 6-то издание на Фестивал на кестена. Тази година програмата за събитието за първи път е тридневна и предлага голямо разнообразие от пъстри преживявания, вкусни гозби  и много забавления.
повече»

Биосферните паркове през очите на младежта - You (th) can DO it!

10.08.2017 г.
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) подготвя младежи за посланици на съвременните биосферни  паркове “Узунбуджак” (община Малко Търново), “Червената стена” (община Асеновград), “Централен Балкан” (община Троян), “Сребърна” (община Силистра), като част от проект “You(th) can DO IT! Биосферните паркове през очите на младежта” финансирани от Мтел еко грант - „Природа с бъдеще“.
повече»