Новини

Представяне на програма за професионално развитие на студенти "Бъдещи природозащитници – Future Environmentalists"

13.11.2018 г.
На 20 ноември 2018 г. от 18:30 часа в зала 163 на Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (бул. Драган Цанков 8) ще бъдат представени дейностите по проект „Бъдещи природозащитници – свързване на управлението на европейския природния капитал с теренното изследване“.
повече»

Обучение за трансгранично сътрудничество за опазване на природата

06.11.2018 г.
Представител на БФБ участва в обучителен семинар на Регионалния офис на IUCN за Източна Европа и Централна Азия (IUCN ECARO) за иницииране на трансгранично опазване на природата. Семинарът се проведе от 30 октомври до 2 ноември 2018 г. в град Улцин, Черна гора.
 
повече»

Future Environmentalists - програма за професионално развитие за студенти

05.11.2018 г.
Асоциацията на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие, в партньорство с Чешкия земеделски университет в Прага и Солунския университет "Аристотел", представят програмата за професионално развитие на студенти "Future Environmentalists". Програмата цели да запознае студентите със съвременните тенденции в природозащитата като по този начин подпомогне професионалното им изграждане.
 
повече»

Инфо турне в защита на Национален парк Пирин ще мине през 9 града

22.10.2018 г.
Експерти на коалиция „За да остане природа в България“ започват обиколка в 9 града на България тази седмица като част от информационна кампания в защита на Национален парк "Пирин". Срещите се организират с подкрепата на гражданите, които протестираха през цялата първа половина на годината срещу планираното застрояване на световното наследство на ЮНЕСКО и опитите на практика да се унищожи защитения му статут.

 
повече»

Д-р Кристиан Циндел от Швейцария отново очарован от България

04.10.2018 г.
През септември дългогодишният приятел и спонсор на БФБ, д-р Кристиан Циндел от Швейцария, посети за пореден път страната ни с група свои приятели, привлечени от културното, пейзажното и биологично разнообразие на България. И от новите бебешки попълнения в БФБ :)
повече»

Ученици на природоизследователска мисия в Осогово в Дните на Зеления пояс

25.09.2018 г.
Група от над 40 ученици от училища в гр. Кюстендил със своите придружители, поеха на мисия да изследва животинския и растителния свят на българската част на планината Осогово. Събитието беше част от „Дни на Зеления пояс – Осогово“, организирано от Българска фондация Биоразнообразие и Македонското екологично дружество (МЕД) със съдействието на ДЛС Осогово и Пето основно училище „Христо Ботев“, което като иновативно училище, реализира сътрудничество с БФ Биоразнообразие за съвместна дейност при проучване и опазване на биоразнообразието в Осогово.
повече»

Дни на Зеления пояс в Осогово 22-24 септември

21.09.2018 г.
Българска фондация Биоразнообразие и Македонското екологично дружество (МЕД) организират „Дни на Зеления пояс в Осогово“ от 22 до 24 септември. Програмата е разнообразна и включва: разходка из растителния и животинския свят на планината Осогово в България и пограничен велопреход по линията на Желязната завеса в Македония.
повече»

Екскурзия с кауза посветена на БФБ

19.09.2018 г.
Септември е идеален да се насладите на хилядите ята мигриращи по Via Pontica. Затова нашите приятели от "Травентурия" организират пътуване до Делтата на р. Дунав и езерата Сребърна, Поморийско и Атанасовско. Но това не е обикновено пътуване, а "Екскурзия с кауза", която този път е посветена на природозащитните дейности на Българска фондация Биоразнообразие.
 
повече»

БФБ и Регионалния исторически музей ви канят на Международна нощ на прилепите 2018 в Благоевград

19.09.2018 г.
На 26 септември за четвърта поредна година в Благоевград Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие ще отбележи Международната нощ на прилепите.
повече»