Новини

Уебинар "Системно планиране в природозащитата" по програма "Бъдещи природозащитници"

17.09.2019 г.
Новата учебна година за програма "Бъдещи природозащитници" започва с уебинар на тема "Системно планиране в природозащитата". Той ще се състои на 18 септември от 17 ч. българско време (16:00 CET), а лектор ще бъде Йоанис Цирипидис, преподавател от университета "Аристотелис" в Солун, Гърция. Уебинарът е безплатен и ще се проведе на английски чрез платформата Zoom. За да се включите, следвайте линка: https://zoom.us/j/842213688
повече»

В шестия ден от Летния университет на ЮНЕСКО участниците посетиха НИХЗИ "Орешак" и Троянския манастир

27.07.2019 г.
В предпоследния си ден от Летния университет по програмата на ЮНЕСКО "Човекът и биосфера" участниците посетиха Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак и Троянският манастир.
повече»

На заключителната сесия на Летния университет на ЮНЕСКО бяха обсъдени перспективите пред биосферен парк „Централен Балкан“

27.07.2019 г.
На 26 юли от 17 часа в Информационно-културния център на гр. Троян беше проведена заключителната сесия на Летния университет по програмата на ЮНЕСКО "Човек и биосфера".  Събитието беше открито с приветствие на зам. кмета на община Троян Бистра Чолакова. 
повече»

Ден 5 на Летен университет на ЮНЕСКО - заключителна сесия, занаяти и много интересни лекции

26.07.2019 г.
Денят беше особено важен, тъй като в него предстоеше участниците да обобщят работата си и да представят своите идеи, предложения и препоръки за успешното управление на Биосферен парк „Централен Балкан“ пред зам. кмета на община Троян Бистра Чолакова, представители на местни институции, бизнес, медии и жители на град Троян и околностите му. 
повече»

В ден 4 от Летния университет на ЮНЕСКО научихме повече за успешното брандиране и маркетинг на биосферните паркове

25.07.2019 г.
Четвъртият ден от Летния университет по програмата на ЮНЕСКО "Човекът и биосфера" започна по-различно от другите дни, тъй като групата се раздели на две. 
повече»

Ден 3 на Летен университет на ЮНЕСКО - устойчиво земеделие, вкусни местни продукти и бизнес в биосферен парк "Централен Балкан"

24.07.2019 г.
Третият ден на Летния университет на ЮНЕСКО изненада участниците с мъгла, лек дъжд и невероятно вкусна закуска, подготвена в лифт "Сопот".
повече»

Вторият ден на Летния университет на ЮНЕСКО беше посветен на екотуризма и на управлението на биосферните паркове

23.07.2019 г.
​Вторият ден на Летния университет беше посветен на екотуризма и обучението за устойчиво развитие и беше пълен със спиращи дъха природни гледки, вкусни продукти и интересни лекции. 
повече»

Летният университет на ЮНЕСКО беше официално открит в гр. Карлово

22.07.2019 г.
Започна летният университет на ЮНЕСКО, на който България е домакин за първи път. Дейностите му се провеждат в южната и северната страна на един от най-новите биосферни паркове у нас „Централен Балкан“.
повече»

Летният университет на ЮНЕСКО започва на 21 юли

18.07.2019 г.
Броени дни остават до началото на Летния университет на ЮНЕСКО. Това е международна инициатива на Регионалното бюро на ЮНЕСКО за Европа във Венеция /BRESCHE, стартирала преди четири години, която цели да привлече и обучава млади специалисти от цял свят по темите, свързани с развитието на биосферните паркове. Тази година за първи път България ще бъде домакин, а събитието ще се проведе в южната и северната страна на един от най-новите биосферни паркове у нас "Централен Балкан“.  
 
повече»