Отворено писмо пита кой е истинският собственик на ски зона Банско

05.01.2018 г.
Коалицията "За да остане природа в България“ в която БФБ участва, изпрати днес отворено писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов да обявят официално кой е реалният собственик на ски зона Банско в Национален парк Пирин.

Тази сутрин в интервю по Нова телевизия, представител на „Юлен“ - концесионера на ски зона Банско в Национален парк Пирин заяви, че кипърският гражданин Георгиус Георгиу е само номинален собственик на концесионера, но всички компетентни държавни институции знаят кой е реалният собственик.

„Това дружество е единственото, което е получило право на управление и строителство в изключителна държавна собственост - Национален парк Пирин и смятаме, че българското общество трябва да знае кой е нейният истински собственик.

Също така, решението от 28.12.2017 г. за промяна на Плана за управление от 2004 г. всява разединение в обществото и смятаме за правилно да се знае чии интереси стоят зад това решение. Ние като организации в обществена полза не приемаме политиката на разединение и прoтивопоставяне на гражданите, защото това е вредно за всяко общество.

Затова се обръщаме към Вас, като представители на висшите институции на българската държава, с искане да обявите кой е реалният собственик на "Юлен" АД“, се пита в отвореното писмо.