Награда за отговорни бизнеси (по отношение на природата и климата)

Гайо шоколад

Гайо шоколад е семейна занаятчийска работилница в Пловдив, която стартира през 2011 г. Шоколадът за тях не е само бизнес, но и мисия. Ръчно направените шоколадови блокчета от марката "Гайо" са изчистени откъм заместители и подобрители и са не само вкусни, но и здравословни. През 2017 година Гайо създадоха първия български шоколад с морска сол, натуралната нерафинирана сол е добита от поддържан резерват Атанасовско езеро. 7% от печалбата на този шоколад, Гайо дарява на Българска фондация Биоразнообразие за опазване на езерото. Благодарение на техните дарения през 2019 година беше поддържана Пътеката на саблеклюна в Бургас, която се намира на брега на Атанасовско езеро и служи като открит образователен център за бургаските училища и детски градини. 
Сайт на фирмата: http://gaillotchocolate.com/ и фейсбук пост