Условия за участите, критерии

Годишни награди 2010

През 2010 г. Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) с удоволствие се присъедини към призива на ООН и посвещава своите дейности на Годината на биоразнообразието. Ние сме партньор на инициативата за България. Затова въпреки кризата или точно заради нея бихме искали да раздадем Годишните награди за биоразнообразие… 
Традиционно в навечерието на Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май, БФБ стартира събирането на номинации за Годишните награди за опазване на биоразнообразието. 
Идеята ни е да се отличат най-ярките постижения в България, както и да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата. Ние не раздаваме „отрицателни”, а само „положителни” награди. Желанието ни е българското общество да научи за успехите и усилията на тези, които се опитват да запазят българската природа – граждани, неправителствени организации, медии, институции. 
Годишните награди ще бъдат раздадени в 5 категории (описани подробно по-долу), ако има достатъчно добри кандидатури за всяка от тях. Жури от експерти и личности от различни области ще определи носителите на наградите, които представляват символичен „Зелен пояс” и както всяка година ще бъдат раздадени на специална церемония през септември.