Новини

Младежки лагер "За Балкана" около ПриРодна Академия "Узана" от 6 до 10 август

04.08.2017 г.
Българска фондация биоразнообразие организира младежки лагер за любителите на природата, знанията и ученето чрез игра и забавление. Лагерът ще се проведе между 6 и 10 август и е предназначен за младежи до 35 годишна възраст, с интерес към пермакултурния дизайн, към традициите, към това как предците ни са обработвали земята, как се строи с естествени материали и други теми, свързани с природата.
 
И тази година заредени с идеи и пълни с ентусиазъм, се събираме около Детска природна академия “Узана”, където с детски ентусиазъм и академично знание ще насочим усилия да обогатим себе си и нашето прекрасно място!“ – обещават организаторите незабравими преживявания в поканата си до всички желаещи да се включат в приключението.
 
В програмата е заложена като основна цел участниците в лагера да си построят сами собствена пермакултурна градина и геодом – една величествена сфера, която да бъде закачена на дърво в гората, за да могат малки и големи да слушат звуците на животни и животоподобни, обитаващи леса около Детската природна академия. За целта всички те ще преминат кратък курс по пермакултурен дизайн, който ще бъде воден от Михаела Царчинска – един от най-опитните пермакултурни дизайнери и обучението на Ангел Матев, който от години се занимава с изграждането на геосфери.
 
За добре дошли и посрещане по нестандартен начин ние от Българска фондация Биоразнообразие сме подготвили и участие в събитието “Узана Ден и Нощ”, което се организира от Детска природна академия „Узана“ и ще се проведе на 6-ти август. То ще донесе емоции от планинско колоездене, нощно ориентиране, въжен парк, прожекции на филми, музика и ателиета с изкуства и др. Лагерниците ще се включат като участници в събитията и организатори.
 
Лагерът се организира за поредна четвърта година с помощта на проект „За Балкана и хората“ и както всяка година събира десетки природолюбители, които научават повече за тайните на растенията, животните и как да живеем в хармония с тях и да ги пазим. За повече информация: https://www.facebook.com/events/1861008667545820/