Конкурс за късометражен филм Green-Go

Правила и условия

Кандидатите на този Конкурс за късометражен филм потвърждават, че организаторите, а именно CEEweb for Biodiversity и техните международни партньори, могат свободно да използват клиповете им за некомерсиални цели. Кандидатите трябва да посочат, дали искат да участват и в надпреварата за награда на публиката. За целта те трябва да дадат ексклузивни права на организаторите. В такъв случай организаторите получават разрешение, видеото да бъде публикувано и гледано и от трети страни на сайтовете на конкурса и на партньорските организации на CEEweb for Biodiversity. Кандидатите се съгласяват, организаторите да прожектират и публикуват видеата и части от тях безплатно и свободно, без всякакви ограничения. Организаторите не могат да излъчват филмите с комерсиална цел.
Участниците в конкурса нямат право да предявяват иск или да търсят обезщетение по съдебен път във връзка с авторското право. В случай, че кандидатът не желае да даде ексклузивни права на организатора, организаторът може да потърси разрешение за излъчването на филма на по-късен етап. Организаторите не могат да правят промени по съдържанието на филмите без позволение на създателите им. При излъчване организаторите се задължават да обозначават заглавие и име на продуцента/режисьора на филма. Организаторите не носят отговорност при нарушаване на авторските права в следствие на излъчване от трети лица. Организаторите си запазват правото да изключат от конкурса всеки филм, за който възникнат етични или правни съмнения във връзка с авторското право или по време на гласуването.
Участниците в конкурса са свободни да използват авторските права на филма и да прожектират, публикуват, използват, продават и т.н. своите продукции във връзка с друг конкурс или събитие извън този конкурс. Кандидатите потвърждават, че всички хора във филмите са дали разрешение да бъдат използвани лицата им и че тяхното достойнство и човешки права са били запазени по време на снимачния процес.                                                                   
Ваучърите за подаръци не могат да бъдат заменяни за пари в брой или за други награди. Ваучърите ще бъдат валидни за определен брой одобрени от организаторите магазини, които се намират в родната страна на участника. Победителите трябва да подпишат и изпратят по пощата декларация при получаването на ваучърите.
Организаторите си запазват правото да публикуват на сайта си само онези филми, които са одобрени от журито или от екипа на организаторите. При съмнение за неетични практики или измама в публичното гласуване, организаторите могат да дисквалифицират участника без предупреждение.