Новини

Забавления за малки и големи на Фестивала на кестена

21.10.2014 г.
Заповядайте на Фестивала на кестена и не пропускайте щанда на Българска фондация Биоразнообразие. На него ще откриете различни забавления за деца и възрастни.
На нашия щанд ще научите интересни факти за дивите обитателите на Беласица – една от най-малко познатите планини в България. Ще имате възможност да се докоснете до природата на планината, да разберете защо кестеновите гори са толкова ценни и сами да откриете за кои животни те са дом.
С помощта на екипа на Българска фондация Биоразнообразие децата ще могат да си направят апликации или модели на горските животни и дори да се превъплътят в някои от обитателите на Беласица.
Ще разберете и как да откриете следите на някои от най-потайните животни сред беласишките гори. Очакват ви и още изненади.
Тези от вас, които обичат планинските преходи ще могат да се присъединят към специално организирания туристически маршрут „Чудната Беласица“. Преходът ще започне в 16.30 часа, пред шатрата на Българска Фондация Биоразнообразие и всички участници с помощта на водач ще посетят чудните гори на планината и местността Чуката, ще научат интересни факти както за уникалната природа на планината, така и за културата и историята на района.
Разбира се, ще има и награди. Очакваме ви на фестивала в центъра на село Коларово 14.00 часа в събота 25.10.2014 г.