Активист за природата

Димитър Василев - Велин

Димитър Василев - Велин е един от доайените на природозащитното движение в България. Активната му работа по кампании започва през 1988 г. с кампания против тровенето на полевките. От тогава до ден днешен Велин е част от всички по-важни инициативи за опазване на дивата природа.
повече»

Мая Бориславова Радева

Като директор на Природен парк Българка, въпреки многото атаки до този момент успя да запази старите букови гори и с реализацията на проекти да възстанови изчезващи местообитания на редки защитени видове птици като полубеловратата и червеногушата мухоловки, южният белоглъб кълвач и лещарката.
повече»

Любомила Кривошиева

Тези от вас, които са намирали паднало от гнездото птиче или пострадало диво животно, най вероятно са се свързали с нея, за да му помогнат. Любомила спасява всякакви диви животни без значение какъв вид са - от врабчета,гълъби,свраки,лястовички до орел змияр. 
повече»

Георги Стефанов, WWF

Георги Стефанов от седем години е експерт "Политики и климатични промени" към Световния фонд за дивата природа (WWF). От 2008 г. работи интензивно в сферата "Европейски политики за изменение на климата".
повече»

Йорданка Динева и семейството й

Йорданка Динева или Данчето, както всички я наричат, е слънчевото лице на Коалицията, което винаги успява да разведри обстановката и да внесе оптимизъм и в най-сложната ситуация. Двигател на Коалицията от създаването й до днес.
повече»

Петър Станиславов Шурулинков

Петър Шурулинков е един от много редките случаи на учен, с много активна гражданска позиция, но той е и прекрасен човек – искрен, отдаден на близките и приятелите си, изключително обективен и справедлив. 
повече»

доц. д-р Росен Цонев

Като член и доброволец на СДП Балкани в своята професионална дейност г-н Росен Цонев е отделил много време и енергия за общественополезна дейност, като за това извън признанието на общността е получавал заплахи за разправа и убийство
повече»

Михаил Михов

Той е млад, но вече е специалист по българските планини и устойчив туризъм. Обича природата с все сърце и не пести сили и совбодно време, за да организира някоя акция за защита на природата. 
повече»

Меджнун Адемов

През последните две години, Меджнун работи усилено за опазването на една от най-застрашените птици в страната – египетският лешояд.
повече»

Десислава Алексова

Десислава Алексова е голям приятел на гражданския сектор в България и по-специално на Коалиция „За да остане природа в България“.
повече»

Иван Камбуров

Той е първият представител на институциите, който подава сигнал за незаконно строящия се комплекс Златна перла до село Варвара, който бе разрушен след 6 години съдебни битки. Участник в кампанията по опазване статута на природен парк Странджа, и като такъв търпи заплахи.
повече»