Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа

Дневник и Зелен Дневник

Дневник е една от малкото медии, които имат специален раздел, посветен на околната среда. Подсайтът им за околна среда и зелен бизнес “Зелен Дневник” винаги отразява коректно и професионално темите, свързани с опазването на околната среда, защита на защитените зони и територии, протести, акции и кампании на всякакви “зелени” теми. 
повече»

Bivol.bg

Bivol.bg е номиниран за множество материали разследваща журналистика за посегателствата срещу българската природа, между които и материали за унищожаването на дюните в Несебър, застрояването на Карадере, Корал, Странджа, Пирин, Витоша, Ропотамо, изсичането на горите, злоупотребите със заменки, бракониерство и др.
повече»

Цветелина Атанасова, БНТ

Последователно и дългогодишно отразява с активна гражданска позиция проблемите, свързани с: незаконното строителство по крайбрежието на Природен парк Странджа, инвазивните видове, последиците от климатичните промени, отпадъците и др.
повече»

Таня Димитрова, Монгабей

Монгабей е онлайн медия с екологична насоченост и много голяма популярност (над 2,5 млн. посетители месечно и публикации на 6 езика). Често историите в Монгабей се ползват като източник за информация в медии като Economist, Bloomberg, National Geographic и Associated Press.
повече»

Николай Василковски, Нова телевизия

За периода 2013-та - 2014-та година популяризирал проблеми, свързани с: наводненията, пожари и доброволчески акции, велоалеите и колоездене, незаконни сечи и опазване на вековните гори, горски заменки, застрояването на Карадере, Странджа, Пирин, климатични промени, защита на животните и още много други теми.
повече»

OFFNews.bg

Офнюз е номиниран за множество материали за посегателствата срещу българската природа. 
повече»

Петра Талева, БНР програма Христо Ботев

Автор и водещ на предаването „А сега накъде?” по програма „Христо Ботев”. Петра талева е номинирана за активното отразяване на всички важни екологични теми, десетки материали и предавания за природата на България и за всички най-интересни събития, свързани с опазването и популяризирането й. 
повече»

Марина Евгениева, BTV

Репортажът й от БТВ Репортерите “Сагата Странджа” е филм за историята на ПП Странджа от обявяването му до наши дни. Репортажът обхваща многостранната история на ПП Странджа с пространни интервюта с директора на ПП Странджа, природозащитници, кметът на Царево, местни и др.
повече»