Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа

Марин Николов от екипа „Разследване“ на Нова телевизия за материали за незаконни сечи, фалшиви НПО-та и др. - награда на журито

Марин Николов от екипа на предаването „Разследване“ на Нова телевизия получи наградата на журито за изключителната си смелост при изобличаване на връзката между дървената мафия и местните политически структури в  държавна гора до Велинград, за разкриване на неправомерното уволнение на служители на горското, дръзнали да съобщават за незаконни сечи в района им, за покровителството на „наши фирми“.
повече»

Господари на ефира – за серия от репортажи, свързани с незаконни сечи - награда на журито

Господари на ефира получиха награда от журито заради серия от репортажи, посветени на чувствителната за всички ни тема: незаконна сеч и особено скандалния случай в държавното горско стопанство в Айтос, при който неудобен служител, сигнализирал за незаконна сеч, е лишен от възможност да изпълнява длъжността си - като е назначен само да седи на пейка, без да прави нищо, за да не може да сигнализира за други подобни случаи.
повече»

Десислава Лещарска за статията MythBusters: Зелените милиони и репортажи на тема застрояване на Българското Черноморие, Пирин и втора кабинка в Банско и др. - награда на публиката

Наградата на пубилката със 176 гласа спечели Десислава Лещарска заради разследването си на схемата, по която се прави кампанията за Черен ПР срещу природозащитното движение и разкритието, че „информацията за "фрапантните злоупотреби" е лесно проверима с няколко клика на мишката, но целта на "скандалните разкрития" никога не е била истината, а насаждане на омраза срещу определени природозащитни организации“.
повече»