Новини

Презентация за изследването и опазването на ловния сокол по света

04.12.2006 г.

Заповядайте на 5.12.2006 г. на презентация организирана от БФБ на тема "Изследване и опазване на ловния сокол в света (Монголия, Китай, Казахстан, Русия, Украйна, Югоизточна и Централна Европа)".

Лекцията ще се проведе обичайно в 18.00 часа в зала 105 на Биологическия факултет, СУ. Лектор е д-р Андрю Диксън - представител на International Wildlife Consultants Ltd. и координатор на проектите за изследване и опазване на ловния сокол в Азия.

Повече подробности за Програмата на обучителния курс и за образователните дейности на БФБ може да намерите в нашия сайт в раздел "За студенти и ученици".

"ЗЕЛЕНИЯТ ПОЯС - МЕСТА ЗАБРАНЕНИ, ЗАБРАВЕНИ, ЗАПАЗЕНИ..."

28.11.2006 г.
БФБ ви кани на изложба с фотографии от районите на Зеления пояс в България – Западна Стара планина, Огражден, Беласица, Родопите, Странджа и др. Тя ще бъде представена в галерия "Дебют" (бул.Васил Левски 62 - срещу кино Одеон - в училището за Изящни изкуства) от 4 до 9 декември 2006 г. в часовете от 12 до 18.00.
В изложбата са включени избраните фотографии от конкурса «Зелен пояс», в който участваха около 2500 фотографии и над 150 автора.
На изложбата имате възможност да направите дарение и да получите сувенир с логото на Зеленият пояс!
Очакваме ви!

Лекция за хищните птици

28.11.2006 г.

Заповядайте на 28.11.2006 г. на следващата лекция, организирана от БФБ – „Дейности по опазване и изследване на хищните птици в България през 2006 г. Как всеки може да се включи и допринесе?”. Лектор е Ивайло Ангелов, часът е 18.00, мястото – зала 105 на Биологическия факултет на СУ.

Повече подробности за Програмата на обучителния курс и за образователните дейности на БФБ може да намерите в нашия сайт в раздел "За студенти и ученици".

БФБ ОРГАНИЗИРА ОБУЧИТЕЛНО ПЪТУВАНЕ ЗА СТУДЕНТИ ДО ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ

15.11.2006 г.
Тази събота и неделя БФБ организира пътуване с влак до езерото Керкини в Гърция. Тръгва се на 18.XI (събота) в 7:00 от Централна гара, София. Срещата на участниците е в 6:30 под часовника пред централния вход на ЖП гарата. Пристигаме в Гърция в 11:52 на спирка Родополис до езерото Керкини. Съботният следобед е посветен на наблюдение на птици и посещение на Природозащитния център на брега на езерото. Вечерта домакините ще ни организират  презентация на тема: «Природното богатство на езерото Керкини, управление и опазване на застрашените видове, които то подслонява».
повече»

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА СТУДЕНТСКИ ДИПЛОМНИ РАБОТИ

13.11.2006 г.

БФБ за трети път обявява Конкурс за финансиране на студентски дипломни работи в областта на опазване на биоразнообразието и управление на защитените територии. Необходимо е студентите да изпратят попълнен ФОРМУЛЯР до 15 декември 2006 на е-мейл: stefan.avramov@biodiversity.bg

повече»

БФБ ЗАПОЧВА ОБУЧИТЕЛЕН КУРС ЗА СТУДЕНТИ: “ОПАЗВАНЕ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО”

13.11.2006 г.
Първата презентация на тема: „УПРАВЛЕНИЕ НА ЗАСТРАШЕНИ ВИДОВЕ: ОЦЕНКА НА МЕТОДИТЕ, ИЗПОЛЗВАНИ В 28 ПРОЕКТА ПО СВЕТА” с лектор: Ивайло Ангелов ще бъде на 14 ноември 2006 г. (вторник). 
Очакваме ви всеки вторник от 18.00 часа, зала 105 на Биологическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски”!
 
повече»

Празник на гъбите в Каблешково

12.11.2006 г.

В изключителен празник на гъбите се превърна за децата от ОУ “Елин Пелин” – Бургас съвместната инициатива на БФБ и Фондация “Зелен бряг”, посветена на Годината на гъбите.

повече»

НАШЕТО ЛИЧНО ОБЕЩАНИЕ ЗА ЧЕРНО МОРЕ

28.10.2006 г.
 

Поемам обещание да се опитам да правя следните прости неща, за да помогна в опазването на Черно море:

1. Всеки път, когато отида на плаж, ще вземам със себе си всички свои отпадъци и поне още един, който не е оставен от мене.

2. Ще се опитам да съхранявам водата като:

- затварям крана, докато си мия зъбите;
-
стоя под душа с една минута по-малко;
-
не мия чиниите под постоянно течаща вода;
-
поправя тоалетната си, ако тя тече непрекъснато;

Попълнете онлайн призива http://www.oneblacksea.org/pledge.php и го изпратете на вашите приятели.

Продължава на следващата страница...

 

повече»

ДЕНЯТ НА ЧЕРНО МОРЕ В ПОСЕТИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР „КАЛИАКРА”

28.10.2006 г.
За първи път новата експозиция на ПЦ “Калиакра” в с. Българево ще бъде показана пред широката публика. Екипът на БФБ ще използва Международния ден на Черно море, за да запознае местните хора с богатството, но и с проблемите на нашето море.

повече»

Екип на БФБ участва в Пан-Европейската среща на IUCN

26.10.2006 г.

Повече от 200 делегати от 37 държави взеха участие във важната среща на Международния съюз за защита на природата (IUCN) в Барселона. Сред тях бяха и 4-ма представители на БФБ. От 18 до 21 октомври 2006 г. участниците дискутираха визията за природата на Европа след 2010, като основа за икономическо и социално благоденствие. Срещата беше важна за бъдещото развитие на IUCN в Европа.

повече»