Новини

КОНКУРС ЗА ЛОГО ЗА РЕГИОНАЛНА МАРКА “ПРИРОДЕН ПАРК СТРАНДЖА”

06.12.2007 г.
Дирекцията на Природен парк «Странджа» обявява конкурс за изработване на лого, което ще представя новата регионална марка “Природен парк Странджа” и ще се дава на сертифицираните къщи за гости, продукти, произведени в парка, услуги и др. То ще бъде поставяно върху етикети, бланки, пликове, рекламни материали, интернет страници и др.

РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА:

• Конкурсът е анонимен. В него могат да участват фирми и отделни лица.
• Премията за проекта, класиран на първо място, е в размер на 800 лв.
• Проектите ще се приемат на адреса на Българска фондация Биоразнообразие:
София 1233, кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет.2
(в писмо или на място – тел. 02/9316183).
• Краен срок за представяне на проекта на логото – 24.01.2008 г.
• проектите ще бъдат оценявани по своите художествени качества – концепция, дизайн, нестандартни решения.
• Оценката на проектите ще бъде извършена от комисия с представители на Дирекцията на ПП Странджа, фондация Биоразнообразие и графичен дизайнер.
• Логото ще бъде регистрирано в Патентното ведомство на България.
• Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 15.02.2008 г.
повече»

Изтече срокът за кандидатстване

02.12.2007 г.
На 30 ноември 2007г. изтече срокът за подаване на предложения за финансиране на студенстски дипломни работи, свързани с биоразнообразието. Оттук може да изтеглите пълния списък на всички получени предложения.
На 15 декември БФБ ще обяви в сайта кои дипломни работи ще бъдат финансирани и ще информираме всички участници в конкурса. Благодарим на всички, които се включиха!

Обучение по водачество и гостоприемство за хората в Беласица

29.11.2007 г.
БФБ организира серия от обучения за хората от района на Беласица във връзка с развитието на еко-туризма в и около планината, както и собственото им развитие като собственици на къщи за настаняване и места за хранене, водачи и други доставчици на екотуристически продукти и услуги (включително производители на местни продукти, занаятчии).
повече»

Какви са обществените нагласи за опазване на природата?

13.11.2007 г.
По поръчка на БФБ екип от Института по социология при БАН с ръководител ст.н.с. Румяна Стоилова, проведе представително за пълнолетното население на страната проучване на обществените нагласи по темите за опазване на природата в България и за степента на възприемане на зеления начин на живот сред различните обществени групи. В периода 15.10 – 26.10. 2007 са анкетирани 1000 човека в цялата страна.
повече»

Обществено обсъждане на ПУ на ЗМ Връшка чука

13.11.2007 г.
На 28 ноември 2007 от 15.00 часа в залата на читалище "Пробуда" - град Кула ще се проведе обществено обсъждане на Плана за управление на защитена местност "Връшка чука". Планът може да бъде свален от раздел Документи в нашия сайт - Планове за управление.

Елате на ЗЕЛЕН ПАНАИР

08.11.2007 г.
Заповядайте в събота в зала 8 на НДК и фоайето пред нея - на ЗЕЛЕН ПАНАИР. Какво ви очаква там може да научите,ако изтеглите Програмата на панаира.

Национална конференция за речните екосистеми и риска от наводнения

05.11.2007 г.
Наводненията и щетите от тях са тема от огромно значение в държавата, на която за съжаление се обръща внимание винаги постфактум, след като сме станали свидетели на опустошителна «вълна», жертви и щети за милиони левове. Липсва цялостна координация на процеса на превенция и анализ и отговорностите са разхвърляни върху различни институции, затова и «вината» винаги е размита между всяка от заинтересованите страни.
повече»

Проверки за препарати в Несебър и Равда

30.10.2007 г.
На 29 октомври 2007 бяха извършени проверки в заведения по Черноморието - в Несебър, Поморие, Равда и Слънчев бряг. Участваха полицаи от ОДП – Бургас и представител на БФБ (като организация, подаваща сигнала за нарушенията). В резултат на извършените проверки бяха конфискувани следните защитени видове: кожа на мечка, обикновен мишелов, бухал, голям ястреб, кожа на видра.
повече»

«ЗЕЛЕН ПАНАИР»

26.10.2007 г.
Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество и БФБ организират «ЗЕЛЕН ПАНАИР» на 10 ноември (събота) 2007 г. от 10.00 до 18.00 часа в НДК етаж 5, зала 8 и фоайето пред нея. Панаирът ще включва 20 щанда на които можете да си купите биологични продукти (сирене, зеленчуци, мед), да изберете еко-туристически маршрут, да научите повече за природозащитата.
повече»

Концерта на пл.Батенберг

25.10.2007 г.
Ние спасихме Странджа – да продължим така ЗА природата! - под това мото премина концерта-награда, за всички които спасиха Странджа. На 18 октомври от 19.00 до 22.00 часа площада на жълтите павета бе затворен за хората и природата, което осигури три часа забавление, благодарение на Остава, Балканджи, БГз, Добри и Питкин + Андро Стубел, изпълнители на народни песни и танци. Водещ бе Камен Воденичаров.
повече»