Новини

Започва Натура 2000 в Бургаска област

30.11.2009 г.
БФБ в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието – Бургас, Дирекцията на Природен парк Странджа и РИОСВ – Бургас за втори път организира състезание “НАТУРА 2000” между училищата в Бургаска област.
повече»

Зеления дневен ред на 2010

24.11.2009 г.
Природата на Земята. От обект на изследователския интерес, тя само за две десетилетия се превърна в център на обществения дебат за бъдещето на нашата планета и цивилизация. За екипа на Агенция „Одисея-ин” и приятели, тя винаги е била фундаментална ценност и източник на вдъхновение.
повече»

Нови желаещи да получат регионална марка "Странджа"

23.11.2009 г.
В отговор на проявения интерес през последните месеци от сертифицирането на нови обекти, на 14 и 15 ноември 2009 г. се състоя проверка от страна на Местната сертифицираща група. Посетени бяха 5 къщи в с. Граматиково, хотел Сърмашик в с. Бръшлян и страноприемницата в местността Ковач.
повече»

Загиват ли смърчовите гори в ПП Витоша?

20.11.2009 г.
Загиват ли смърчовите гори в ПП Витоша?
Заповядайте на 24 ноември (вторник), от 18.30 ч. в зала 105 на Биологически факултет на СУ „Св.Климент Охридски” за поредната среща от обучителния курс „Опазване на биоразнообразието”, който се организира от БФБ и БДЗП. Очаквайте презентация на тема:"Загиват ли смърчовите гори в Природен парк Витоша?". Лектор ще бъде Александър Дунчев – експерт по природните ресурси в ПП ”Витоша”

ИСКАМЕ ОЩЕ ДА ЗНАЕМ!

11.11.2009 г.
Включете се в новия курс „Опазване на биоразнообразието”, който стартира през ноември 2009 г.
“КОЙ ПАЗИ ДИВ(Н)АТА ПРИРОДА НА БЪЛГАРИЯ?”
Заповядайте на 17 ноември 2009 г. (вторник), от 18:30 часа, в зала 105 на Биологически факултет на СУ ”Св. Климент Охридски” да се да се запознаем и да научите повече за нашата работа!
повече»

Еко-лектория в Благоевград

07.11.2009 г.
В Благоевград стартира образователна програма за млади природозащитници, която включва лекции и излети на открито. Лекциите ще включват интересни интерактивни игри и ще демонстрират учене чрез забавление. Участниците ще имат възможност да се научат да разпознават растения и животни и да фотографират природни обекти. Заедно ще поставят къщички за птици и прилепи, ще научат за действащи проекти и как могат да се включат в тях.
повече»

Ден на Черно море

02.11.2009 г.
Новосформираното сдружение „Белият бряг”, съвместно с Коалицията от над 30 неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” и Община Балчик канят всички, които обичат северното черноморие, да научат повече за българската природа, Черно море и влиянието, което им оказваме, за да бъдем информирани и да помагаме с малки и по-големи дела за създаването на един по-добър и хармоничен свят.
повече»

Седмица на морето в ИЦ "Калиакра"

02.11.2009 г.
Във връзка със Седмицата на морето (26 – 31 октомври 2009 г.) в Посетителския център „Калиакра” в с. Българево ще се организират редица събития, насочени към учениците от региона.
повече»

ЕК започва наказателна процедура срещу България заради Пирин, Странджа и Иракли

09.10.2009 г.
Коалиция „За да остане природа в България” подкрепя започнатата от Европейската комисия наказателна процедура срещу България заради четири отделни случая на липса на адекватна защита на природното наследство на страната.
повече»