Новини

Днес парк Странджа има рожден ден!

24.01.2010 г.
На 24 януари 1995 г. е обявен Природен парк Странджа - една забележителна по своето биоразнообразие територия не само за България, но и за цяла Европа. Днес паркът става на 15 години, възраст през която успя да се утвърди, да се пребори за съществуването си и да запази до голяма степен видовете и ценните местообитания, заради които е обявен за защитена територия.
повече»

Социологическо проучване в Странджа

22.01.2010 г.
През месец декември 2009 г. на територията на Странджа бе проведено социологическо проучване. То бе осъществено по поръчка на Българска Фондация Биоразнообразие като част от Проект “Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, финансиран от Европейското икономическо пространство (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия). Социологическото проучване бе проведено от Националния център за изучаване на общественото мнение - София (НЦИОМ).
повече»

Зимна Беласица - трети традиционен поход

19.01.2010 г.
БФБ и "Планини и хора" ви канят на третия традиционен поход "Зимна Беласица - отново най-новия природен парк Беласица. Тази година освен традиционния зимен поход по билото на планината, предлагаме и втора част - в Македония с опит за изкачване на връх Тумба и участие в "Струмечкия карневал".
повече»

Презентация в БФ "Природозащитно законодателство"

13.01.2010 г.
Адв. Свилен Овчаров от Зелените адвокати ще ни запознае с основните закони, касаещи опазването на околната среда. Ще научим стъпките за проследяване на закононарушение в защитена природна територия, в нашия град, както и начините да съберем нужните доказателства за закононарушение.

Каним ви на информационна среща в Биологически факултет към Софийски университет, адрес: гр. София, ул. Драган Цанков 8 , зала 105, на 19.01.2009, от 18.30 часа.

Презентацията е отворена за всички желаещи!
повече»

Календар за годината на биоразнообразието

12.01.2010 г.
Организацията на Обединените нации (ООН) обяви 2010 за Международна година на биоразнообразието. През 2010 светът е призован за предприеме действия, за да запази биологичното разнообразие на Земята (www.cbd.int).
Българска Фондация Биоразнообразие се присъединява към призива на ООН и всички наши дейности през годината ще бъдат посветени на тази инициатива, защото
Биоразнообразието е живот
Биоразнообразието е нашият живот
повече»

Търсим слоган за регионалната марка "Странджа"!

08.01.2010 г.
Дирекцията на Природен парк "Странджа" и Българска Фондация Биоразнообразие обявяват конкурс за слоган (мото, рекламно изречение, фраза), който ще представя регионалната марка “Странджа” и ще бъде поставян върху етикети, бланки, пликове, рекламни материали, интернет страници и др.
Слоганът трябва да е кратко и съвсем ясно формулиран, да се запомня лесно, да действа емоционално на потребителя, да предизвиква въображението му.
повече»

„От Осогово до Беласица за деца”

05.01.2010 г.
В периода 06 – 13 януари 2010 г. учебното помагало „От Осогово до Беласица за деца” ще бъде изпробвано в два пилотни региона от страната – област Благоевград и област Кюстендил. В процеса на изпробване (апробация) на учебното помагало и провеждането на пробни уроци в клас ще вземат участие ученици от 10 пилотни училища и ще бъдат подпомогнати от експертните групи на Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България и на Българска Фондация Биоразнообразие.
повече»