Новини

Зеленият пояс в Областна администрация на Софийска област

01.09.2010 г.

На 2 септември 2010 г., областният управител на Софийска област г-н Красимир Живков откри в сградата на Областна администрация на Софийска област изложбата  „Зеленият пояс – места забранени, забравени, запазени…”. Тя е организирана съвместно с Българска Фондация “Биоразнообразие” по повод Международната година на биоразнообразието.

повече»

Фотоконкурс за Атанасовското езеро

30.08.2010 г.
Българско дружество за защита на птиците
Българска Фондация Биоразнообразие и
Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас

ОБЯВЯВАТ ФОТОКОНКУРС
на тема „Атанасовско езеро – хората, птиците, солта”
повече»

Eдин по-различен рожден ден с торта и кал

30.08.2010 г.
На 30-ти август повече от 70 човека отпразнуваха 30 години от обявяването на Атанасовско езеро за резерват

В единствения мрачен ден на август, РИОСВ - Бургас, БДЗП и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) организираха един нетрадиционен празник за отбелязване годишнината на резервата.

Прохладното време успя да уплаши повечето от редовните посетители на лугата и лечебната кал, които ежедневно се възползват от гостоприемството на „Черноморски солници” и изпълват басейните с червеникава течност. Специално за тях организаторите поставиха голяма информационна табела за Атанасовското езеро и ползите му за птиците, хората и здравето., защото е важно все повече бургазлии да знаят какво богатство притежаваме в рамките на самия град. Дървената част на табелата бе изработена и монтирана от участниците в природозащитната бригада на БДЗП, а информационната от БФБ. Празничната лента бе развързана от стопанина на резервата – РИОСВ.
повече»

30 години резерват "Атанасовско езеро"

29.08.2010 г.
Каним Ви на 30 август 2010 г. (понеделник) от 17:30 часа в Южната част на Атанасовско езеро при басейните с лугата и лечебната кал (между Администрацията на солниците, морето и бившето корабче „Чайка”) на един по-различен рожден ден.

Има едно място край Бургас, което е птици, сол и хора. Притегателно е за много хора от различни страни и по различни причини. За природолюбителите това е птичият рай на България, където могат да се видят над 300 вида птици, за любителите на здравословния начин на живот, това е мястото, където могат да се отдадат на полезни процедури с лечебна луга и кал, а за кулинарите – това е мястото, където се получава така ценната готварска сол.

Да, има такова място, и то се нарича Атанасовско езеро.


През 2010 г. се честват 30 години откакто езерото е обявено за резерват – първо природен, а от 1999 г. поддържан.
повече»

Откриване на изложбата на Европейската комисия в Бургас

18.08.2010 г.
Вчера в Бургас бе открита пътуващата фотоизложба "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." Изложбата представя най-добрите фотографии, участвали във фотоконкурса на Представителството на Европейската комисия у нас и е по повод Европейската година на биологичното разнообразие – 2010.

Изложбата бе открита от г-жа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК. Сред официалните гости бяха още г-жа Атанаска Николова, заместник кмет „Евроинтеграция и екология” на Община Бургас, г-жа Златина Дукова, зам.областен управител и г-жа Румяна Иванова, изпълнителен директор на БФБ.

Особен интерес сред гостите на откриването предизвикаха въпросите, свързани с биоразнообразието, подготвени специално за бургазлии, предимно на морска и странджанска тематика. Някои от тях дори затрудниха публиката. Знаещите пък получиха награди – торбички, пакетчета семена и Календари за годината на биоразнообразието.
повече»

Обява за определяне на изпълнител за "Изработване на информационни материали"

16.08.2010 г.

ОБЯВА за ОТКРИВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

На основание чл.1, ал.1 и чл.7 от Постановление №55 на МС от 12.03.2007 г. за условията и реда за определяне на изпълнител от страна на бенефициенти на договорена безвъзмездна финансова помощ от Структурните фондове на Европейския съюз и от Програма ФАР на Европейския съюз,

БЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ БИОРАЗНООБРАЗИЕ

със седалище в гр. София и адрес на управление: кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет. 2, ап. 86, тел.: 02 / 931 61 83, факс: 02 / 831 1 841, e-mail: bbf@biodiversity.bg,
лице за контакт: Румяна Александрова Иванова, на длъжност и.д.Изпълнителен директор, тел.: 02 / 931 61 83,

в качеството си на бенефициент по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG0061-GAE-00104-E-V1–EEA FM обявява процедура за определяне на изпълнител - открит избор, с обект: „Изработване на информационни материали“.

повече»

Фотоизложбата "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." гостува в Бургас

16.08.2010 г.
На 17 август 2010 г. (вторник) от 18:00 ч. до Фонтаните пред подлеза на Операта в Бургас ще бъде открита фотографската изложба "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него." Изложбата, която от края на юли до края на октомври 2010 година ще гостува в 14 български града, съдържа най-добрите снимки, участвали в едноименния фотографския конкурс на Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България във връзка с Европейската година на биологичното разнообразие -2010.

Организатори на събитието в Бургас са Представителството на ЕК в България, Община Бургас и Българска Фондация Биоразнообразие.
повече»

Посланикът на Кралство Норвегия посети офисът на БФБ в Бургас

11.08.2010 г.
Посланикът на Кралство Норвегия у нас г-жа Тове Скарстейн посети днес офисът на Българска Фондация Биоразнообразие в Бургас и се срещна с екипа, работещ по Проекта
„Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, а основен партньор от норвежка страна е Директората за управление на природата към норвежкото министерство на околната среда.
повече»

Обява за определяне на изпълнител

09.08.2010 г.
ДОПЪЛНЕНА ДОКУМЕНТАЦИЯ КЪМ КОНКУРСА!!
В качеството си на бенефициент по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG0061-GAE-00104-E-V1–EEA FM БФБ обявява процедура за определяне на изпълнител - открит избор, с обект: „Създаване на ГИС база данни и система за мониторинг на биологичното разнообразие и социално икономическите характеристики на района на Странджа планина”.
повече»

Нов член в дамския състав на БФБ

08.08.2010 г.
Нов член в дамския състав на БФБ
На 8 август 2010 г. се появи на бял свят едно нежно момиченце - Боряна. Нашата колежка Данчето и малката й дъщеричка се чувстват чудесно :) Поздравления от целия екип на БФБ както за тях, така и за щастливия татко!