Новини

Конференция в Норвегия

10.05.2010 г.
only in English

Лекция за застрашените местообитания в България

09.05.2010 г.
Заповядайте на 11 май (вторник), от 18:30 ч в зала 105 на Биологически факултет на СУ „Св.Климент Охридски”, където ще се проведе презентация на тема: "Застрашените природни местообитания в България - кои са те, къде се срещат и можем ли да ги опазим?" ЛЕКТОР: Гл. Ас. Д-р Росен Цонев - преподавател в Катедра „ЕООС” в Биологически факултет на СУ.
Лекцията се провежда в рамките на курса “ОПАЗВАНЕ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО”, организиран от БФБ и БДЗП.
За повече информация: Яна Гочева - тел. 0888792747, e-mail: iana.gocheva@biodiversity.bg

Полеви младежки форум "Картали 2010"

06.05.2010 г.
БФБ, БДЗП, СКОПС и UNECO ви канят на полевия младежки форум "Картали 2010" от 18 до 23 май в Източни Родопи. Подробности може да намерите в раздела "За студенти и ученици".

Денят на Земята в Костинброд

30.04.2010 г.
Денят на Земята в Костинброд
Денят на Земята 22 април бе отбелязан в СОУ "Петър Берон" гр. Костинброд с интересна музикална и артистична програма, подготвена от учениците от IV клас. В
нея земното кълбо отначало бе покрито с множество отпадъци, но след това бе успешно почистено с много музика и песни. Децата споделиха убеждението си, че Земята е нашият общ дом и можем да го опазим само с общи усилия. Накрая всички дружно засадиха в двора на училището дръвчета, осигурени от Българска фондация "Биоразнообразие" и Община Костинброд.

Ново издание: ОТГОВОРЕН и УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ

27.04.2010 г.
„Устойчив и отговорен туризъм. Добри практики от Франция и България” събира на едно място френския опит и политика в тази област и мненията на много британски и български международни експерти. От фундаментално значение е частта посветена на управление на устойчивия туризъм, следвана от въведение в отговорния туризъм, анализи и визия за българския туризъм Особено ценни са добрите практики (над 40), които правят изданието и практически ориентирано, един настолна книга за устойчивия път като концепция и отговорният подход в туризма.
повече»

Лекция за царския орел

25.04.2010 г.
Лекция за царския орел
Заповядайте на 27 април (вторник), от 18:30ч. в зала 105 на Биологически факултет на СУ „Св.Климент Охридски”. Очаква ви презентация на тема: "Властелинът на бурите - опазване на царския орел в България". Лектор Николай Терзиев от БДЗП.ЛАЙФ+ Информационна среща 2010

23.04.2010 г.
Европейската комисия, в сътрудничество с фирмите Stella Consulting и MWH, ще организира информационна среща във връзка с Програмата ЛАЙФ+ в България. Целта на срещата е да се информират потенциалните кандидати за Програмата ЛАЙФ+ 2010 и за изискванията за подаване на проекти. Информационната среща ще се проведе на 25 май 2010 год. в хотел Родина (София).
повече»

СТРАНДЖА - приключение за сетивата на Зелените дни

21.04.2010 г.
При изключителен интерес от 15 до 18 април премина участието на Странджа на панаирното изложение ЗЕЛЕНИ ДНИ в София. В самостоятелна шатра бяха представени Регионалната марка „Странджа” – сертифицираните с нея къщи за гости и възможностите за еко-туризъм, но най-голям интерес от страна на посетителите предизвика щандът с продуктите, произведени в парка, по щадящ природата начин – биволско мляко, сирене и кашкавал, характерният само за Странджа манов мед, маринована черноморска риба, черги, престилки и др., които се изчерпаха за броени часове. Най-атрактивната част от програмата на панаирното изложение пак беше свързана със Странджа – участието на фолклорната група от с.Бръшлян под съпровода на гайдарджията Петко Янгьозов и тъпан, огласиха със странджански песни и хора центъра на столицата. Жените от Бръшлян почерпиха гостите и с домашно приготвен зелник.
повече»

Демонстрационни пътувания по Черноморието и планините

21.04.2010 г.
На 24 и 25 април 2010 г. се организират две пътувания с фокус върху природосъобразния туризъм и възможностите за развитието му по Черноморието и в планинските райони.

Участниците в пътуванията (хора от Черноморието и от околностите на Рила, Пирин и Родопите, които желаят да развиват такъв тип туризъм) ще имат възможност да се запознаят със защитените територии и зони от мрежата Натура 2000 в съответните региони, да видят непосредствените заплахи за тези места и да се запознаят с туристическото предлагане – къщи за гости, места за хранене с местна или органична храна, информационни центрове, еко-пътеки и центрове на българската култура и духовност.
повече»

Ветрогенератори и птици - лекция на 20 април

20.04.2010 г.
На 20 април (вторник) в курса "Опазване на биоразнообразието", организиран от БФБ и БДЗП ще разгледаме плюсовете и минусите на добиването на енергия от възобновяеми енергийни източници. Ще разберем зелена ли е "зелената" енергия в България. Темата е "Ветрогенераторите и птиците". Лектор ще бъде Ивайло Иванов - Регионален координатор на БДЗП - Варна. Заповядайте в 18:30 часа в зала 163 на Биологическия факултет на СУ "Св.Кл. Охридски".