Новини

Биоразнообразието. Всички ние сме част от него.

24.03.2010 г.
Във връзка с „Международната година на биоразнообразието 2010“ Представителството на Европейската комисия в България обявява конкурс за снимка на тема "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него."
Темата на снимката трябва да отразява темата на конкурса като представя възгледа на автора за състоянието на биоразнообразие в България и/или човешките дейности, свързани с неговото опазване. Тя трябва да изразява лично виждане и да може да впечатли широката публика със своя оригинален, творчески и естетичен подход. Кандидатите трябва да изразят положително виждане, представено в артистична, документална, хумористична или художествена светлина, като заснемат лична или обществена ситуация.
повече»

Живот за бургаските езера

24.03.2010 г.
БФБ е партньор на БДЗП във втория проект по програма Лайф + за Бургаските езера.Проектът има за цел да осигури дългосрочно и самостоятелно опазване на Бургаските езера и тяхното видово разнообразие в полза на гражданите на Бургас и България. В тази връзка за пръв път ще се установи партньорство между организации от различните сектори, които да работят заедно по един ефективен и взаимоизгоден начин, в името на обща кауза.
повече»

„ПРИКЛЮЧЕНИЕ ЗА СЕТИВАТА” е слоганът на Регионална марка „Странджа”

23.03.2010 г.
Той бе избран от 5 членното жури на конкурса, организиран от Българска Фондация Биоразнообразие и Дирекцията на Природен парк „Странджа”. Конкурсът премина при огромен интерес и равносметката е внушителна – бяха получени 626 предложения от 93 участници, като 24-ма от тях са участвали и в двете фази на конкурса.
След няколко етапа на селектиране бяха избрани и консултирани с маркетингови експерти 6 предложения. Според журито „Приключение за сетивата” е точното послание, което може да се отнесе и за продуктите и услугите, носещи регионалната марка и създадени в природния парк, но също е и в съответствие със съвременната концепция за туристическо предлагане – всяко пътуване да е вълнуващо преживяване, свързано с наслада за всички сетива.

Победител в конкурса е Ива Станкова от Перник, която ще получи наградата от 300 лв. Тя е на 26 години и е завършила „Връзки с обществеността” в Софийския университет.
повече»

Представяне на реален пример за устойчив туризъм в България

22.03.2010 г.
Ако си мислите, че тази работа с устойчивото развитие е само празни приказки, елате да се запознаете с един от добрите примери за развитие на местните общности в България! Николина Байкова от Сдружение „Добърско” и домакинята на къща за гости „Дешка”, с. Горно Драглище ще ни въведат в гостоприемството, природата, културата и традициите на селата, разположени „на припек” по южните склонове на Рила.
Представянето ще се състои в Биологически факултет към Софийски университет на бул. Драган Цанков 8 , зала 163, на 25.03.2010 (четвъртък), от 18.30 часа.
повече»

Нови платформи за щъркели в Костинброд

21.03.2010 г.
На 16 март в Костинброд започна кампанията по монтирането на нови метални платформи за гнездене на щъркелите. Инициативата е част от проект на Българска Фондация Биоразнообразие, реализиран с финансовата подкрепа на Програмата за малки проекти на ГЕФ и Община Костинброд.
повече»

Конкурсът за слоган е на финалната права

21.03.2010 г.
На 15 март изтече крайният срок за получаване на предложения за слоган към Регионалната марка „Странджа”. Равносметката е внушителна – бяха получени 626 предложения от 93 участници, като 24-ма от тях са участвали и в двете фази на конкурса.

През изминалата седмица след дълги дебати и преминаване през няколко етапа на селектиране, журито се спря на 6 предложения, които в момента се консултират с маркетингови експерти.

Организаторите от БФБ и Дирекцията на ПП „Странджа се надяват в началото на следващата седмица да могат да обявят крайните резултати.

Зелено училище за деца от областите Кюстендил И Благоевград

19.03.2010 г.
На 19, 20 и 21 март 2010 г. в хижа „Беласица”, община Петрич се провежда Зелено училище „Учебно помагало - От Осогово до Беласица за деца”. Зеленото училище се организира в рамките на проект „Осогово, Огражден и Беласица за деца”, изпълняван от Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България (РЕЦ за ЦИЕ) и Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ), финансиран от Фонда за Европа и Африка на Корпорация Мицубиши с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).
повече»

Лекция за горите в БФ

14.03.2010 г.
Заповядайте на 16 март (вторник), от 18.30 ч. в зала 163 на Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Очаква ви презентация на тема: "Горите на България - естествени гори и залесяване". Лектор ще бъде гл. ас. Евгени Цавков – Катедра „Дендрология” в Лесотехнически Университет.
повече»

Крайният срок на конкурса за слоган е 15.03.2010

14.03.2010 г.
Наближава крайният срок на конкурса за слоган към Регионалната марка „Странджа”. Предложения с име и телефон за контакти ще се приемат до 15.03.2010 г. включително, на адрес: strandja@biodiversity.bg. Всеки може да участва с неограничен брой предложения.

Наградата за победителя е в размер на 300 лв.

Конкурсът се организира от Българска Фондация Биоразнообразие и Дирекцията на Природен парк "Странджа".
повече»

Заседание на УС на БФБ на 15 април 2010 г

09.03.2010 г.
На 15-ти април 2010 г. от 10 часа в офиса на БФБ в София, кв. Банишора бл. 54, вх.Д, ще се проведе среща на Управителния съвет на Българска фондация Биоразнообразие при следния дневен ред:
повече»