Новини

Зелено училище и семинар по проект „Осогово, Огражден и Беласица за деца”

09.03.2010 г.
През март програмата на проект „Осогово, Огражден и Беласица за деца”, предвижда двудневен обучителен семинар за учители по природни науки и зелено училище за ученици от 4 до 8 клас от региона на Западните погранични планини.
повече»

БФБ ще разработи Техническо задание за комуникационна стратегия за Натура 2000

08.03.2010 г.
БФБ спечели обществена поръчка, обявена през декември 2009 г. от МОСВ с предмет „Избор на изпълнител за разработване на техническо задание за Националната информационна и комуникационна стратегия за мрежата Натура 2000, Дейност 2 от проект „Национална информационна и комуникационна стратегия за мрежата Натура 2000” по приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”. Договорът е на стойност 12 550 лв. без ДДС.
повече»

Общ щанд за Странджа на туристическата борса

02.03.2010 г.

Тази година за първи път районът на Странджа бе представен на общ щанд съвместно от Община Царево, Дирекцията на Природен парк „Странджа” (ДПП) и Българска Фондация Биоразнообразие.

Община Царево традиционно представи възможностите за морски туризъм в района, докато акцентът в представянето на ДПП и БФБ бе Регионалната марка „Странджа” и първите сертифицирани с нея къщи за гости в Бръшлян, Граматиково, Българи, Бродилово, М. Търново и м. Ковач. Марката е гаранция за качество на туристическото предлагане, в унисон с нуждите на природния парк и местните хора. 

повече»

Лекция за мечките в БФ

01.03.2010 г.
Заповядайте на 02 март (вторник) от 18.30 ч. в зала 163 на Биологически факултет на СУ „Св.Климент Охридски”. Очаква ви презентация на тема:"Кафявата мечка в България - състояния и заплахи. Изследване чрез GPS-телеметрия и анализ в ГИС". ЛЕКТОРИ: Александър Дуцов - СДП „Балкани” и Петър Димов - Студентски клуб UNECO.

Семинари за устойчив туризъм в Осогово

01.03.2010 г.
На 16.02.2010 в Кюстендил беше проведен семинар на тема: „Устойчив туризъм, принципи и приложения, успешни примери и добри практики”. Провеждането му беше първата от планираните за 2010 дейности, част от проект “Осогово в Зеления пояс”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, съвместно с партньори от Македония.
повече»

БФБ ще представя Регионалната марка Странджа на борсата в НДК

23.02.2010 г.

 

От 25 до 27 февруари в НДК ще се проведе Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2010, където БФБ, на общ щанд с Община Царево и Дирекцията на Природен парк "Странджа", ще представя Регионалната марка "Странджа".

повече»

Стартира тридневно обучение по „Презентационни умения”

22.02.2010 г.
На 16.02.2010 стартира обучителен курс „Презентационни умения. Подготовка и успешно поднасяне на презентация пред аудитория”. Обучението е за всички, които често изнасят презентации през публика и е част от ежеседмичния курс по опазване на биоразнообразието, който Българска фондация Биоразнообразие организира вече 4-та година.
повече»

Конкурсът за слоган продължава

19.02.2010 г.

Все още няма избран слоган за регионалната марка, затова журито реши да удължи срока за приемане на предложения до 15 март 2010 г., с молба към участниците да се опитат да открият наистина точното послание, подходящо за представяне на Регионалната марка и сертифицираните с нея обекти и атракции, а скоро и местни продукти. Предложения с име и телефон за контакти могат се изпращат на адрес: strandja@biodiversity.bg За компенсация журито увеличава наградата на 300 лв.


повече»

Традиционен зимен поход на БФБ "Зимна Беласица"

12.02.2010 г.
БФБ за трета година организира зимен преход в планината Беласица. Групата се състои от 14 души, включително чужденци – македонци и белгийци. Тази година освен посещение на Природен парк „Беласица”, програмата включва природни забележителности и културни обекти в Македония в периода 12-17 февруари.
повече»

Световен ден на влажните зони

02.02.2010 г.
На 2 февруари светът обръща внимание на една специална група от екосистеми - тези на влажните зони. За нас това е повод за истински празник, защото все още са живи сините и зелени очи на България (по Николай Боев) - сините са езерата (Атанасовско, Поморийско, Вая, Шабла, Дуранкулак, Сребърна), а зелените - блатата (Стамополу, Алепу, Драгоманско, Пода).
повече»