Новини

Информационна среща за LIFE+ 2011

04.02.2011 г.
През февруари 2011 г. Европейската комисия ще публикува петата обява за набиране на проекти за Програмата LIFE+, която разполага с до 265 360 000 евро, за съфинансиране на проекти в рамките на Европейският съюз по три компонента: Природа и Биоразнообразие, Политика и управление на околната среда и Информация и комуникация.

Европейската комисия, в сътрудничество със STELLA Consulting и MWH, ще организира Информационна среща за Програмата LIFE+ в България. Целта на Информационната среща е да информира потенциалните кандидати за обявата за набиране на проекти за Програмата LIFE+ за 2011 г., да им помогне да решат дали да подадат предложение за проект по LIFE+, и да изясни някои ключови въпроси, с които да избегнат общи грешки, ако решат да подадат предложение за проект. Информационната среща ще се проведе на:
24 Март 2011 г. в Хотел Родина, София

За допълнителна информация, или за да се регистрирате за Информационната среща за LIFE+ 2011, моля, въведете във вашата търсачка: http://www.surveymonkey.com/s/2011RegistrationformBulgaria

Регистрацията за срещата ще приключи на 10 Март 2011 г.

Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на LIFE: http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm

Екипът на БФБ се сдоби с ново дете - Божана

29.01.2011 г.
Изпълнителният директор на БФБ - Румяна Иванова се сдоби с третото си дете - този път прекрасно момиченце Божана. Девойката е с чудесни размери - 3900 гр. и 52 см. Екипът на БФБ поздравява голямото щастливо семейство!

"Великата странджанска пустиня" ще бъде представена в Бургас

20.01.2011 г.
Българска Фондация Биоразнообразие и Дирекцията на Природен парк „Странджа” ви канят на представянето на най-новата книга на д-р Дико Патронов - „ВЕЛИКАТА СТРАНДЖАНСКА ПУСТИНЯ” на 24 януари 2011 г. (понеделник) от 17:30 ч. в галерията на ул. Конт Андрованти №5.

Датата 24 януари не е избрана случайно. На този ден преди 16 години е обявен Природен парк „Странджа” – най-голямата българска защитена територия. Един от инициаторите за обявяването на парка е именно инж. Дико Патронов, тогава главен директор на РДГ – Бургас.

Дико Патронов е добре известна и уважавана личност в Бургас, експерт лесовъд, но и човек с активна гражданска позиция, който не се страхува да задава, но и да отговаря на най-наболелите въпроси, свързани с територията на Странджа. В края на 2010 г. на Дико Патронов бе присъдена наградата за цялостен принос за опазване на биоразнообразието.

Най-новата му книга е интересен пътепис за непознати, но завладяващи ума и сърцето места в Странджа, но и много силен авторски текст, акцентиращ върху проблемите за стопанисването и бъдещето на природния парк. В книгата са засегнати теми като: опазването на старите гори, лошата пътна и горска инфраструктура, опазването на паметниците на културата, защо телените гранични съоръжения нямат място в 21ви век и др. Защо авторът е избрал това провокативно заглавие ще разберете по време на дискусията за книгата на чаша вино.
повече»

На Атанасовден на изложба за Атанасовско езеро

17.01.2011 г.

Книга за бозайниците - ПРОМОЦИЯ!!!

12.01.2011 г.
Възползвайте се от специалната промоция на книгата "Бозайниците - важни за опазване в България" и я вземете на цена 35 лв. Зарадвайте вас или вашите приятели и близки! Може да я поръчате и да платите чрез наложен платеж или да я вземете директно от нашите офиси в София и Бургас.

Традиционен планински поход - Зимна Беласица'2011

06.01.2011 г.
БФБ и "Планини и хора" ви канят на четвъртия традиционен поход Зимна Беласица
– отново в най-новия природен парк на България
.
След като три години поред правим зимен поход по билото на Беласица, продължаваме да развиваме традицията! За предните години вижте разкази и снимките на адрес http://planini.eu/planini/bela_e_belasica.php (за 2009-та),
и http://www.facebook.com/album.php?aid=145880&id=776454731&l=0afb97d828 (за 2010-та, с карнавала в Струмица).
Подробности в Програмата ....
повече»