Новини

Търсят се ентусиасти за младежки лагер 'ПриРодна Академия УЗАНА”

18.07.2016 г.
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) организира творчески лагер за развитие на едно специално място - Детската природна академия Узана, така че тя да привлича хора от цялата страна и да служи като модел на място с устойчиво управление, преживелищно учене и опазване на биоразнообразието. Предизвикателството на творческия лагер е как това място да стане такова! Канят се смели и ентусиазирани творци от 31 юли до 6 август да преживеят 6 дни в учене, споделяне, дискусии, съмнения и визии за бъдещето.
повече»

Изложбата „симБиотично“ продължава своето пътуване в Рила

18.07.2016 г.
Изложбата „симБиотично” на Българска фондация Биоразнообразие, която е посветена на Атанасовско езеро, продължава своето дълго и вълнуващо пътуване из България. Домакин този път е Дирекцията на Национален парк „Рила“, а мястото, където ще бъде инсталирана - Посетителският център на ДНП Рила „Паничище“. Изложбата ще гостува там от 15 юли до 31 октомври 2016 и може да бъде разгледана всеки ден от 9.00 до 17.30 ч.
повече»

Лагер „ПриРодна академия Узана“ - 31 юли - 6 август

05.07.2016 г.
Проекти много и всякакви, но как да направим един продукт на проект устойчив, как да завъртим колелото, така че той да заживее собствен живот и най-вече да го развием - за това ще работим през дните на лагер „ПриРодна академия Узана“ от 31 юли - 6 август
повече»

На 9 юни открихме симБиотично в Благоевград

14.06.2016 г.
В Регионален исторически музей-Благоевград бе открита изложба на Българска фондация Биоразнообразие с интереното име „симБиотично“. Изложбата разказва за Атанасовското езеро разположено в самия град Бургас, което освен че е мястото, където се добива най-много сол у нас, е и най-богатият на птици район в България – 333 различни вида.
повече»

Премиера на второто издание на пътводителя: „Ком-Емине. Пътеводител по билото на Стара планина.“

13.06.2016 г.
На 15. 06 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163, в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се разходим из новото, второ и подбрено издание на пътеводителя „Ком-Емине“, ще си поговорим за маршрута и за новините през 2016 г.
повече»

Изложба и кино-прожекция за Световния ден на океана

07.06.2016 г.
Можете ли да си представите свят без отпадъци в морето? В Световния ден на океана ви каним да споделите с нас любовта към морето и грижата за него. Заповядайте на 8.06, в Дома на киното, където ще видите 2 филма по темата - норвежкия "На север от слънцето" и документалния "Чисто море". Ще открием и изложба с творби от конкурса ни за живопис и графика "Морето не е за една ваканция".
повече»

Почистваме Камешнишките водопади, които успяхме да спасим

02.06.2016 г.
По повод Световния ден на околната среда Асоциация на парковете в България и Прозрачни планини с подкрепата на Българска фондация биоразнообразие и Природен парк  „Беласица“ на 4-5 юни 2016 г. инициират доброволческа акция за почистване на Камешнишките водопади.
повече»

Ново бебе в БФБ

02.06.2016 г.
Верни на себе си и тази година екипът на БФБ се увеличи с още едно бебе. На 27 май нашето прекрасно Данче е родило момче с невероятните размери 3900 грама и 55 см. Щастливите родители са му дали името Вихрен. Пожелаваме му да бъде вихрен, здрав и щастлив и да се радва на голямата любов на своите по-големи брат и сестра - Радослав и Боряна.

 
повече»

Проекти на Зелени Балкани, WWF, БФБ и БДЗП са отличени сред най-добрите в Европа

01.06.2016 г.
Проекти, изпълнявани от природозащитните организации Зелени Балкани – Стара Загора, WWF, БФБ и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) – членове на Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“, са сред 27-те, отличени от Европейската комисия като „Най-добър ЛАЙФ проект 2016“ в категорията „Природа“. Церемонията се проведе във вторник вечер в Брюксел, в рамките на ежегодната „Зелена седмица“ на Европейската комисия.
повече»

БФБ дава старт на кампанията за Годишни награди за биоразнообразие‘ 2016

31.05.2016 г.
Удължаваме срока за подаване на предложения до 18 септември


Започва кампанията за набиране на номинации за традиционните Годишни награди за биоразнообразие. До 18 септември ще се събират предложения от граждани, неправителствени организации и институции. Номинирането е публично – всеки може да изпрати своето предложение за номинация в една или повече категории. Изпращайте номинациите си на: awards@biodiversity.bg или по пощата на адрес: София 1233, ул. Веслец 39-41, ет.4, ап.11 «За Годишните награди».
 
повече»