Новини

ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА БИОРАЗНООБРАЗИЕ‘ 2017 СЪБРАХА АКТИВИСТИ, БИЗНЕСИ, ПОЛИТИЦИ И МЕДИИ, КОИТО ПАЗЯТ ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

20.09.2017 г.
Запазването на българската природа и законността са обединяващите теми за всички номинирани в Годишните награди за биоразнообразие 2017. Това доказа и вчерашната празнична церемония в Борисовата градина, организирано от Българска фондация Биоразнообразие (БФБ).

Повече информация за победителите на: http://bbf.biodiversity.bg/bg/Pobediteli-2017.c274
повече»

Годишните награди за биоразнообразие 2017 събират най-заслужилите под патронажа на Швейцарския посланик

18.09.2017 г.
Дойде време да отличим най-успешните кампании в защита на природата, най-отдадените активисти, бизнесът, медиите и политиците, които през годината подпомогнаха опазването на биоразнообразието със своите дейности. Това ще се случи в Борисовата градина в София на 19 септември 2017 по време на церемонията за Годишните награди за биоразнообразие‘ 2017, която тази година е под патронажа на посланика на Конфедерация Швейцария - Н.Пр. Денис Кнобел.
повече»

Странджа открай до край - с колело по Зеления пояс

05.09.2017 г.
За втора поредна година БФБ организира честването на Деня на Зеления пояс - 24 септември с велопоход в района на Зеления пояс. През 2017 всички желаещи велосипедисти ще могат да преминат през Странджа планина и макар, че няма да карат буквално по границата, ще минат през запазените райони, които преди 25 години са били част от Желязната завеса, разделяла социалистическия от останалия свят.
 
повече»

Празникът на кестеновите гори и Беласица отново ще ни зарадва с пъстри преживявания, вкусни гозби и много забавления

14.08.2017 г.
Заповядайте в село Коларово, където от 13 до 15 октомври 2017 г. ще се проведе 6-то издание на Фестивал на кестена. Тази година програмата за събитието за първи път е тридневна и предлага голямо разнообразие от пъстри преживявания, вкусни гозби  и много забавления.
повече»

Биосферните паркове през очите на младежта - You (th) can DO it!

10.08.2017 г.
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) подготвя младежи за посланици на съвременните биосферни  паркове “Узунбуджак” (община Малко Търново), “Червената стена” (община Асеновград), “Централен Балкан” (община Троян), “Сребърна” (община Силистра), като част от проект “You(th) can DO IT! Биосферните паркове през очите на младежта” финансирани от Мтел еко грант - „Природа с бъдеще“.
повече»

Младежки лагер "За Балкана" около ПриРодна Академия "Узана" от 6 до 10 август

04.08.2017 г.
Българска фондация биоразнообразие организира младежки лагер за любителите на природата, знанията и ученето чрез игра и забавление. Лагерът ще се проведе между 6 и 10 август и е предназначен за младежи до 35 годишна възраст, с интерес към пермакултурния дизайн, към традициите, към това как предците ни са обработвали земята, как се строи с естествени материали и други теми, свързани с природата.
повече»

Международен конкурс за късометражен филм на „зелена“ тематика отново събира вълнуващи предложения до 1 Октомври

18.07.2017 г.
БФБ е партньор на инициативата за България

За поредна година CEEweb for Biodiversity и партньори от цяла Европа, между които и природозащитната организация Българска фондация Биоразнообразие, търсят най-завладяващите послания, свързани с опазването на природата за участие в международния конкурс за късометражен филм Green Go 2017. Тази година условието е предложенията да са с максимална дължина 4 минути и да засягат теми в следните три категории:
повече»

БФБ бебето на 2017 се казва София

14.07.2017 г.
БФБ бебето на 2017 се казва София
Вече е време да се похвалим с най-новото БФБ бебе - малката София, която се роди на 31 май 2017 с перфектни за малка дама мерки (3350 гр. и 49 см). Дъщерята на нашата Мартина и баща й Калин беше официално представена на екипа ни, но и пред широката общественост по време на Натура Феста в парка Заимов на 5 юли следобяд. На цялото семейство желаем щастие и здраве, а на малката София много пътешествия у нас и по света със своите приключенски настроени родители.

Последни дни за включване във фотоконкурса за Зеления пояс

12.07.2017 г.
На 15 юли приключва фотоконкурсът "Балкански Зелен пояс" 2017, който е част от общ проект между БФБ, Зелени Балкани и Евронатур (Германия) за популяризиране на Европейския Зелен пояс.
Конкурсът е отворен за всички, които са посетили българската част от Балканският зелен пояс. Снимките трябва да са направени по протежение на Балканския зелен пояс. През 2017 фотоконкурсът има следната тема: „Магията на Балканският зелен пояс“. Провежда се в три различни категории: Деца (под 18 г.), Любители и Професионалисти.
 
повече»

МИСИЯ: ЧИСТА ХРАНА, ЧЕСТЕН ПОМИНЪК

30.06.2017 г.
Финално събитие на българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“
под патронажа на Посланика на Швейцария.
 
Храната е важна тема, която ни вълнува в едно с природата и поминъка на хората, защото начинът по който използваме природните ресурси, за да произведем храната си понякога може да е разрушителен. Храната, която ни интересува е произведена в малка ферма и търси своя по-кратък път към хората, които я ценят. Произведена е по устойчив начин, опазващ природата, но какво означава да печелиш от природата и възражда ли се предприемачеството с кауза? Това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани на Международния форум „Мисия: чиста храна, честен поминък“ на 5 юли 2017 г. (сряда) в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
повече»