Новини

Дни на Зеления пояс в Осогово 22-24 септември

21.09.2018 г.
Българска фондация Биоразнообразие и Македонското екологично дружество (МЕД) организират „Дни на Зеления пояс в Осогово“ от 22 до 24 септември. Програмата е разнообразна и включва: разходка из растителния и животинския свят на планината Осогово в България и пограничен велопреход по линията на Желязната завеса в Македония.
повече»

Екскурзия с кауза посветена на БФБ

19.09.2018 г.
Септември е идеален да се насладите на хилядите ята мигриращи по Via Pontica. Затова нашите приятели от "Травентурия" организират пътуване до Делтата на р. Дунав и езерата Сребърна, Поморийско и Атанасовско. Но това не е обикновено пътуване, а "Екскурзия с кауза", която този път е посветена на природозащитните дейности на Българска фондация Биоразнообразие.
 
повече»

БФБ и Регионалния исторически музей ви канят на Международна нощ на прилепите 2018 в Благоевград

19.09.2018 г.
На 26 септември за четвърта поредна година в Благоевград Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие ще отбележи Международната нощ на прилепите.
повече»

„За Земята“ и стотици доброволци спасиха Пирин от боклуците

10.09.2018 г.
Юбилейното Почистване, организирано от екологично сдружение "За Земята", отбеляза двадесетата годишнина на кампанията в Национален парк "Пирин". Инициативата привлече 120 участника, които в продължение на 9 дни събраха общо около 4 тона отпадъци, които са свалени до сепариращи инсталации в Благоевград и регионалните депа в общините Сандански и Разлог.
повече»

Приключи LIFE проектът на БФБ - "СОЛТА на ЖИВОТА"

10.09.2018 г.
На 31 август 2018 завърши проектът на БФБ „Солта на живота“, който 6 години работи за опазване и възстановяване на крайбрежната лагуна Атанасовско езеро. По време на последната 12-та среща на Обществения съвет за езерото предния ден бяха представени най-важните резултати от проекта, които получиха много висока оценка от участниците. РИОСВ Бургас връчи специален Поздравителен адрес на екипа на проекта за всеотдайната и компетентна реализация на консервационните, поддържащи и комуникационни дейности.
повече»

ВАС отмени скандалното решение за Пирин от 28 декември 2017

31.07.2018 г.
Седем месеца след скандалното решение на Министерски съвет за промени в Плана за управление на Национален парк Пирин (от 2004 г., който БФБ изработи по възлагане на МОСВ), съдът се произнесе за отмяна на решението, заради което десетки хиляди граждани протестираха месеци наред, а в Благоевград и до настоящия момент.
повече»

ФЕСТИВАЛЪТ НА СОЛТА ОТНОВО ЩЕ Е В ПЕТЪК ВЕЧЕР

18.07.2018 г.
За шеста поредна година на брега на Атанасовско езеро в Бургас ще се случи един необикновен и незабравим фестивал - Фестивалът на солта, който събира граждани и гости на града, за да разкаже Приказката за езерото, птиците, солта и хората ….
 
повече»

Академични, ловни и природозащитни организации се обединиха срещу промените в Закона за лова и опазване на дивеча

12.07.2018 г.
Представители на Лесотехническия университет, Професионалната ловна асоциация в България (ПЛАБ) и Българска фондация Биоразнообразие изпратиха писмо до президента на Р България Румен Радев с искане да наложи вето върху гласуваните промени в Закона за лова и опазване на дивеча, разрешаващи групов лов на дива свиня от месец юли и в сряда.
 
повече»

Пъстър Карнавал на биоразнообразието в Ботевград

06.07.2018 г.
На 5 юли в зеления парк на Ботевград се проведе пъстър Карнавал на биоразнообразието с участието на повече от 100 деца от 5 детски градици в града. Карнавалът се организира от БФБ по покана на Община Ботевград.
повече»

Чуден цветен и слънчев празник в Ботаническата градина

03.07.2018 г.
Най-накрая точно на Празника на дивите цветя в София дъждът спря и привлече родители и деца да се насладят на хубавото време и да се забавляват с ателиетата, подготвени от БФБ и ЕО Родопи в двора на Ботаническата градина на БАН.
повече»