Новини

Обява за изпълнителен директор на фондация УЗАНА

15.01.2018 г.
Съгласно решение № 214 от 30.11.2017 г. на Общински съвет – Габрово и решение № 56 от 28.11.2017 г. на Българска Фондация Биоразнообразие, гр. София, открива Конкурс за избор на Изпълнителен директор на Фондация „Узана” - Габрово,  в процес на учредяване.
 
повече»

Младежи от 4 града представят биосферните си паркове на национален уебинар

05.01.2018 г.
В края на годината над 30 ученици от четири града се включиха в националния уебинар „Биосферните паркове през очите на младежта You(th) can do it!“, организиран от Българска Фондация Биоразнообразие. С помощта на доброволци от Уикипедия, учениците се научиха как да редактират страници и създадоха четири изцяло нови страници за новоразширените биосферни паркове „Червената стена“, „Сребърна“, „Централен Балкан“ и „Узунбуджак“, в които те самите живеят.
 
повече»

Отворено писмо пита кой е истинският собственик на ски зона Банско

05.01.2018 г.
Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ изпрати отворено писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов да обявят официално кой е реалният собственик на ски зона Банско в Национален парк Пирин.
повече»

Протест в 11 града в България срещу незаконното решение за строителство в НП "Пирин"

04.01.2018 г.
Докато продължават медийните спекулации за втори лифт, в Пирин се планира строителство.
На 4 януари в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Дупница, Свищов, Казанлък и Свиленград коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" и граждани ще протестират срещу приетото на 28 декември 2017 г. решение на Министерски съвет за отваряне за строителство на 48% от територията на Национален парк „Пирин“.
повече»