Новини

Весели празници от БФБ

23.12.2019 г.
В края на 2019 - Годината на растенията, ви поздравяваме с настъпващите празници и ви желаем светли и хубави дни. Надяваме се краят на годината да не донесе някоя неочаквана изненада (както често се случва у нас). Бъдете с любимите хора, правете неща, които ви доставят удоволствие и не забравяйте да помислите или да прекарате време сред природата. 
повече»

Откриваме новия сезон на публичните ни лекции с разказ за живота в Южен Океан

05.12.2019 г.
Скъпи приятели и през тази учебна година продължават вечерните ни публични лекции, които са част от курса ни „Опазване на биоразнообразието“. Очакваме ви отново в Клуб на пътешественика на 14 декември (събота) от 16 часа.
повече»

Проект „С раница и колело в Беласица“ на Българска Фондация Биоразнообразие спечели финансиране от „Ти и Lidl за по-добър живот“

02.12.2019 г.
На 29 ноември 2019 г. в София се състоя откриващото събитие на инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“, на което бяха връчени символичните грамоти на новофинансираните организации и представени най-значимите успехи на най-голямата социално отговорна инициативата в страната.

Проектът „С раница и колело в Беласица“ на Българска Фондация Биоразнообразие 
повече»

Първа транснационална среща на партньорите по проект „BIO-INNOVATE“

26.11.2019 г.
На 22-и ноември 2019 г. в сградата на община Просочани, Гърция беше проведена първата транснационална среща на партньорите от България и Гърция по проект "Оценка и управление на видове от фауната за опазване на биоразнообразието в трансграничните планински райони на България и Гърция: Прилагане на иновативни подходи за мониторинг и защита на регионално ниво“ с кратко име „BIO-INNOVATE“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавните бюджети на Република Гърция и Република България чрез Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“
повече»

Интернет страница за иновативно обучение по природни науки

26.11.2019 г.
Онлайн обучителен тулкит с информация за теория и практика в природозащитата, научни изследвания, управление на природни ресурси и гражданско застъпничество в България, Гърция и Чехия вече е достъпен на адрес: http://edu.parks.bg. Той е създаден по проект „Бъдещи природозащитници“, който се изпълнява от Асоциация на парковете в България, Българска фондация Биоразнообразие, Солунския университет „Аристотел“ (AUTH), Гърция и Чешкия университет по природни науки в Прага (CULS).
повече»

Свободни места в обучение за финансиране на природозащитни дейности

21.11.2019 г.
​Остават пет свободни места в обучението за финансиране на защитените територии в България и тенденциите в приоритетите за околна среда през следващия програмен период. То ще се състои в София на 30 ноември и 1 декември 2019 г. Лектори ще бъдат Тома Белев (Асоциация на парковете в България), Нада Тошева (експерт Организационно развитие), Елица Бараков (изп. директор на Фондация BCause) и Таня Георгиева-Шнел (сертифициран обучител към CCNet (Conservation Coaches Network). 
повече»

Българска фондация Биоразнообразие започва проект за проучване възможностите за възстановяване на благородния елен, елена лопатар и дивата коза в Южен Пирин и Славянка

18.11.2019 г.
Българска фондация Биоразнообразие започва проект за проучване на възможностите за възстановяване на благородния елен, елена лопатар и дивата коза в Южен Пирин и Славянка. Проектът е с наименование „Оценка и управление на видове от фауната за опазване на биоразнообразието в трансграничните планински райони на България и Гърция“ и кратко име BIO-INNOVAТE. Той се изпълнява в партньорство с общините Гоце Делчев и Просочани, а водещ партньор е Солунският университет „Аристотел“ (AUTH).
повече»

Уебинар "Условни методи за оценка на природата"

08.11.2019 г.
На 12 ноември от 17 до 18:30 (16:00 - 17:30 CET) ще се проведе четвъртият уебинар по програма "Бъдещи природозащитници". Темата е "Условни методи за оценка на природата", а лектор е Dimitra Lazaridou от Солунския университет Аристотел, Гърция. Уебинарът е безплатен и ще се проведе на английски чрез платформата Zoom. За да се включите, следвайте линка: https://zoom.us/meeting/register/e88d43e0a5e82dda7c24e00bf0acd2b8
повече»

Приключи спешната акция за спасяване на размножителните места на планинската жаба

06.11.2019 г.
При изключителен интерес и в рамките само на 10 дни бяха събрани всички необходими средства за почистване на блатото от папура, който е превзел почти изцяло влажните ливади, които използва планинската жаба за размножаване рано напролет.
повече»