Новини

На заключителната сесия на Летния университет на ЮНЕСКО бяха обсъдени перспективите пред биосферен парк „Централен Балкан“

27.07.2019 г.
На 26 юли от 17 часа в Информационно-културния център на гр. Троян беше проведена заключителната сесия на Летния университет по програмата на ЮНЕСКО "Човек и биосфера".  Събитието беше открито с приветствие на зам. кмета на община Троян Бистра Чолакова. 
повече»

Ден 5 на Летен университет на ЮНЕСКО - заключителна сесия, занаяти и много интересни лекции

26.07.2019 г.
Денят беше особено важен, тъй като в него предстоеше участниците да обобщят работата си и да представят своите идеи, предложения и препоръки за успешното управление на Биосферен парк „Централен Балкан“ пред зам. кмета на община Троян Бистра Чолакова, представители на местни институции, бизнес, медии и жители на град Троян и околностите му. 
повече»

В ден 4 от Летния университет на ЮНЕСКО научихме повече за успешното брандиране и маркетинг на биосферните паркове

25.07.2019 г.
Четвъртият ден от Летния университет по програмата на ЮНЕСКО "Човекът и биосфера" започна по-различно от другите дни, тъй като групата се раздели на две. 
повече»

Ден 3 на Летен университет на ЮНЕСКО - устойчиво земеделие, вкусни местни продукти и бизнес в биосферен парк "Централен Балкан"

24.07.2019 г.
Третият ден на Летния университет на ЮНЕСКО изненада участниците с мъгла, лек дъжд и невероятно вкусна закуска, подготвена в лифт "Сопот".
повече»

Вторият ден на Летния университет на ЮНЕСКО беше посветен на екотуризма и на управлението на биосферните паркове

23.07.2019 г.
​Вторият ден на Летния университет беше посветен на екотуризма и обучението за устойчиво развитие и беше пълен със спиращи дъха природни гледки, вкусни продукти и интересни лекции. 
повече»

Летният университет на ЮНЕСКО беше официално открит в гр. Карлово

22.07.2019 г.
Започна летният университет на ЮНЕСКО, на който България е домакин за първи път. Дейностите му се провеждат в южната и северната страна на един от най-новите биосферни паркове у нас „Централен Балкан“.
повече»

Летният университет на ЮНЕСКО започва на 21 юли

18.07.2019 г.
Броени дни остават до началото на Летния университет на ЮНЕСКО. Това е международна инициатива на Регионалното бюро на ЮНЕСКО за Европа във Венеция /BRESCHE, стартирала преди четири години, която цели да привлече и обучава млади специалисти от цял свят по темите, свързани с развитието на биосферните паркове. Тази година за първи път България ще бъде домакин, а събитието ще се проведе в южната и северната страна на един от най-новите биосферни паркове у нас "Централен Балкан“.  
 
повече»

"Хора за хората" в Бургас

11.07.2019 г.
В Бургас бе открита изложба, посветена на сътрудничеството между България и Швейцария. Тя се организира от Централно координационно звено в Министерския съвет и посолството на Конфедерация Швейцария у нас.
повече»

125 кандидати за Летния университет на ЮНЕСКО в България

11.07.2019 г.
На 21 юли 2019 започва Летният университет по програмата на ЮНЕСКО „Човекът и биосферата“. Той е посветен на Биосферните паркове и ще се проведе в един от новите биосферни паркове у нас - "Централен Балкан". 
повече»