Новини

Форум „Да съчетаеш любовта към природата с професията – възможно е“ – част от дългоочаквания девети Байк и рън за Чепън

14.10.2020 г.
След месеци  отлагане поради усложнената епидемиологична обстановка, тази събота,  17 октомври,  най-после едно от най-обичаните състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън за Чепън“  ще отбележи първото есенно издание в историята си. В рамките на програмата му пред Община Драгоман ще се проведе и форум “Да съчетаеш любовта към природата с професията - възможно е!“, посветен на възможностите за кариерно развитие в областта на опазване на околната среда за млади бъдещи специалисти.
повече»

Покана за участие във форум "Да съчетаеш любовта към природата с професията - възможно е!"

12.10.2020 г.
Асоциация на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие канят представители на бизнес, организации, институции, ангажирани с кампании за опазване на природата да се включат като участници във форума “Да съчетаеш любовта към природата с професията - възможно е!“, посветен на възможностите за професионално развитие в областта на опазване на околната среда на младите бъдещи специалисти. Форумът ще се проведе на 17 октомври 2020 г. на площада пред Община Драгоман.
повече»

Ясна е датата и мястото на церемонията за Годишните награди за биоразнообразие и климата' 2020

08.10.2020 г.
На 22 октомври (четвъртък) от 18.00 часа ще се случи церемонията по връчване на Годишните награди за биоразнообразие и климат' 2020. Мястото е зала "В парка" (малкото НДК) и ще бъдат спазени необходимите противоепидемични мерки. 
повече»

Лагер „Бъдещи природозащитници“ в Западна Стара Планина (9 – 13 октомври)

08.10.2020 г.
Асоциация на парковете в България заедно с Българска фондация биоразнообразие организират петдневен обучителен лагер "Бъдещи природозащитници" в Западна Стара планина, който ще се проведе в периода 09.10.2020 - 13.10.2020 г. Лагерът е част от двугодишната обучителна програма за студенти и млади професионалисти “Future Environmentalists”, която двете организации реализираха по проект „Бъдещи природозащитници – Свързване на управлението на европейския природен капитал с теренното изследване“ на програма Еразъм+ на Европейския съюз.
повече»

БФБ изразява солидарност с протеста на Димитър Василев Велин

18.09.2020 г.
Димитър Василев Велин - биолог и природозащитник вече повече от месец е на гладна стачка в село Влахи с искане за оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев. Сред основните му мотиви са спасяване на природата на България. Това е личното му изявление от 11 август! Ние от БФБ изразяваме своята солидарност с протеста и исканията му. Вижте неговия призив и го споделете с вашите приятели от чужбина или чужди медии!
повече»

Изпратете вашите номинации до 18 септември!

10.09.2020 г.
Познавате личност или организация, която се грижи за българската природа? Попадали сте на репортаж, кампания или акция, които са Ви впечатлили?
Сега е моментът да ги номинирате за "Годишните награди за биоразнообразие и климат" 2020, защото търсим най-отдадените активисти, най-смелите журналисти и най-загрижените за природата представители на бизнеса и политиката!
Заради сложната обстановка удължихме срокът до 18 септември 2020, до когато очакваме вашите предложения в шесте категории!

 
повече»

Среща на УС на БФБ на 7 септември 2020

14.08.2020 г.
На 7 спептември 2020 г. ще се проведе среща на Управителния съвет на БФБ. Поради възникналата епидемична обстановка, въведените ограничителни мерки и задължителна карантина при пътувания между държавите, заседанието на Управителния съвет ще се проведе дистанционно през платформата Zoom.
 
повече»

Фотоконкурс БИОРАЗНООБРАЗИЕ

12.08.2020 г.
Българската мрежа на Глобалния договор на ООН организира фотоконкурс  по повод Световния ден на околната среда - 5 юни на тема Биоразнообразие, каквато беше и темата на самия ден.
 
повече»

Втора партньорска среща по проект BIO-INNOVATE

10.07.2020 г.
Община Просочани организира 2-рата партньорска среща в рамките на проект "Оценка и управление на видове от фауната за опазване на биоразнообразието в трансграничните планински райони на България и Гърция: Прилагане на иновативни подходи за мониторинг и защита на регионално ниво“ - BIO-INNOVATE ». Проектът се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България 2014-2020“ и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ERDF) и държавните бюджети на Република Гърция и Република България. 
Втората среща на партньорите беше проведена чрез онлайн платформата “ZOOM” в четвъртък 9 юли 2020 г. между 11.00 часа и 14:30 часа. 
повече»

Конкурс за дизайн с кауза

25.06.2020 г.
В момента тече финалното гласуване в конкурса за дизайн за GameOn! Don’t let climate change end the game! До неделя вечер публиката трябва да избере измежду петте финалиста - Венета Ценова, екипът Ема Иванова/ Михаил Михов, Йоана Якова, Кармела Ломбарди/ Ванина Табакова и Николай Манчев. Финалистите бяха избрани измежду 30 участника с над 60 концепции, които се включиха в инициативата на Българска фондация Биоразнообразие (БФБ).
повече»