Политик с най-голямо внимание към българската природа

Георги Илиев, заместник кмет в Община Божурище

Георги Илиев е номиниран за приноса си за опазване на природата, свързан с координацията по подготовката на предложение за нова защитена територия, опазваща последното известно находище на теснолистен божур (Paeonia tenuifolia) в Софийското поле, както и осигуряването на подкрепа от страна на Регионално сдружение „Център” за Меморандума за устойчиво развитие на българския туризъм, опазване на природата и културното наследство.
повече»

Лорита Радева, член на СОС от ГЕРБ

Лорита Радева е номинирана за защитата и отстояването на позицията на групата на ГЕРБ в СОС за ПП Витоша от 2012 до днес изразена публично и на 29.09.2015 година, като позиция на партията, а именно, че: ПП Витоша не може да се застроява и че съществуващите спортни съоръжения следва единствено да се възстановяват и модернизират.
повече»

Радан Кънев, Реформаторски блок

Радан Кънев е номиниран за позицията му против дозастрояването на НП Пирин. Неговата лична позиция по темата и застъпничество като лидер на Реформаторския блок попречи на кампанията за стартиране на строителството на втори лифт на Банско, в нарушение на действащите план за управление и други законови разпоредби. Той има заслуга и за декларирана позиция на Реформаторския блок в подкрепа на запазването целостта на НП Пирин.
повече»

Марта Георгиева, Реформаторски блок

Марта Георгиева е политикът, който след десетилетни усилия на гражданското общество, успя да увенчае с успех общата битка и да вземе оставката на Михаил Михайлов – Директор на „Националната служба за защита на природата“ за „цялостен дългосрочен провал на държавната политика за опазване на природата“. Тя е и политикът, който непрекъснато поставя на преден план защита на природата и я включва в политическия дневен ред на Реформаторския блок.
повече»

Борислав Сандов, ПП Зелените

През 2014-2015 г. Борислав Сандов безспорно е най-активният и ефективен политик в защита на природата, не само сред Зелените, но сред всички политици, присъстващи в българската публична и медийна среда като цяло. Активността на Борислав Сандов включва позициите му по казусите за Национален парк „Пирин” и „Корал”, пожара в Чернобил, безобразията по Черноморието, заплахите от ТПТИ и др. 
повече»