Политик с най-голямо внимание към българската природа

Общините с биосферни паркове от нов тип – Карлово, Троян, Антон, Павел Баня, Севлиево, Асеновград, Силистра, Малко Търново - награда на журито

Наградата на журито отиде при обединената кандидатура на 8-те общини, които съдействаха и допринесоха за успешните номинации на първите биосферни паркове от нов тип в България – „Централен Балкан“, „Сребърна“, „Узунбуджак“ и „Червената стена“. Благодарение на подкрепата на общините Карлово, Асеновград, Троян, Карлово, Севлиево, Павел баня, Антон, Малко Търново и Силистра, които към 30 септември 2016 г. определиха зоните си за развитие, България успя да изпрати кандидатури към ЮНЕСКО и през пролетта на 2017г. бяха приети първите съвременни биосферни паркове в България.
повече»

Ангел Жиланов, кмет на община Горна Малина - награда на публиката

С безапелационна преднина почти през цялото онлайн гласуване на ФБ събитието и общо със 126 гласа, публиката предпочете Ангел Жиланов - кмет на община Горна Малина. Той спечели съвсем заслужено любовта на публиката със  своята отдаденост и решимост да развива Горна Малина като образец за зелена община и лидер на приложимостта на екоиновациите в общинското развитие, както и да доказва, че природа и икономика могат да вървят ръка за ръка при наличие на политическа воля.

 
повече»